Noutati :

Presedintele Traian Basescu a castigat procesul cu Dinu Patriciu, in dosarul „pixelului albastru”. VIDEO!

18 februarie, 2013 - 01:23 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Traian Basescu a castigat procesul in care l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu pentru „minciuna si trucarea unor filmari”, dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele parea ca loveste un copil la un miting electoral din 2004.

Instanta Tribunalului Bucuresti a respins astfel apelul facut de Dinu Patriciu in cazul deciziei din 19 octombrie 2011 a Judecatoriei Sectorului 1, care a admis actiunea asa cum a fost formulata de seful statului si l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum si la publicarea deciziei in doua publicatii cu tiraj national, in doua numere consecutive.

Sentinta Tribunalului Capitalei nu este definitiva, putand fi contestata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti.

Presedintele Traian Basescu i-a dat in judecata pe Dinu Patriciu si firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, cerand despagubiri de un leu pentru „minciuna si trucarea unor filmari”, actiunea fiind inregistrata la instanta Judecatoriei Sectorului 1 la inceputul lunii decembrie 2009. Procesul a inceput in 21 aprilie 2010, iar Judecatoria Sectorului 1 a admis actiunea presedintelui Traian Basescu in 19 octombrie 2011.

Instanta arata in motivarea deciziei ca Dinu Patriciu a vatamat dreptul presedintelui la onoare si reputatie prin afirmatiile potrivit carora acesta ar fi lovit un copil. Judecatorul apreciza ca desi Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale din 2009, s-a produs o vatamare a dreptului reclamantului la onoare si reputatie, avand in vedere intensitatea, frecventa, persistenta in timp si continutul dezbaterilor cauzate de declaratia lui Dinu Patriciu.

Totodata, instanta arata in motivare ca Traian Basescu a savarsit un act de violenta fizica asupra minorului aflat in public la mitingul electoral din 2004, sustinand ca declaratia sefului statului facuta la o emisiune are valoarea unei marturisiri extrajudiciare verbale. Instanta preciza ca, „sub aspectul fortei probante”, declaratia presedintelui Traian Basescu are valoarea unei „marturisiri extrajudiciare verbale”, care, in conformitate cu dispozitiile articolelor 1204 si 1205 Cod Civil, poate fi folosita ca proba impotriva celui care o face, „in pricinile in care este permisa administrarea probei cu martori”.

Instanta mai arata ca „nu este investita cu o actiune avand ca obiect tragerea la raspundere a reclamantului pentru aceasta fapta savarsita in septembrie 2004”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...