Presedintele PSD Timis Alfred Simonis: Programul Timisoara Capitala Culturala Europeana a ajuns bataia de joc a unor politicieni care nu inteleg importanta acestui proiect, care gandesc cinic si doar in scop electoral

TIMISOARA. Liderul PSD Timis a reactionat dupa modificarea Ordonantei de Urgenta privind Capitala Europeana a Culturii, votata de Guvern in ședința de joi, 31 august.

In mandatul fostului ministru al Culturii, Lucian Romascanu, am colaborat indeaproape atat cu ministerul, cat si cu autoritatile locale pentru implementarea rapida a proiectelor finantate pentru Timisoara CCE. Parea ca am gasit tot timpul intelegere si bunavointa din partea tuturor celor implicati.

Condus de o echipa mai mult decat incompetenta, in frunte cu Alin Nica, Consiliul Judetean Timis nu a reusit sa cheltuie fondurile alocate programului si a avut nevoie de o Ordonanta de Urgenta pentru prelungirea termenului de folosire a banilor pana anul viitor, adica pana cand Timisoara nu va mai fi Capitala Culturala Europeana. Mai mult, dupa OUG, printr-o adresa, Ministerul Culturii solicita Primariei Timisoara, institutie care a folosit sumele primite, sa returneze banii alocati pana acum, suma ridicandu-se la aproximativ 40 de milioane de lei, pe motiv ca acestia au fost cheltuiti inainte de emiterea Ordonantei de Urgenta a Guvernului care prevede prelungirea termenului limita de cheltuire a sumelor alocate pana in 2024. Noaptea mintii!

Lucrurile nu vor ramane asa, va asigur! Nu putem lasa ca politicieni incompetenti sa saboteze un astfel de proiect doar pentru a putea da vina pe altii si a puncta electoral. Aceasta Ordonanta de Urgenta va fi modificata in Parlament in cel mai scurt timp pentru ca programul Timisoara Capitala Culturala Europeana si timisorenii sa nu aiba de suferit. Astfel de actiuni orchestrate de menestrelul Alin Nica trebuie sa inceteze, pentru ca acesta nu este singurul proiect sabotat de presedintele Consiliului Judetean Timis. Presedintele PNL Timis a ales sa ceara prelungiri ale termenelor de cheltuire a banilor alocati TCCE in incercarea de a masca propriile deficiente manageriale, fiind preocupat doar de jocuri politice subterane prin care sa-si asigure un nou mandat in fruntea Consiliului Judetean Timis„, transmite Alfred Simonis, presedinte PSD Timis.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Satul de hoți spune:

    TM Capitala Culturală Europeană a fost un dezastru total și o sifonare flagranta de fonduri, o batjocura și un eveniment coordonat de oameni total lipsiți de experiența, lipsiți de viziune și lipsiți de profesionalism. A, și încă ceva: și-au fixat sa atragă peste 1 milion de turiști ? EȘEC TOTAL. La 31 August, in 8 luni, TM a atras aproape 200 mii de turiști, in condițiile in care Clujul a atras doar prin Untold, in doar 4 zile, peste 400 mii de turiști. Și cu asta s-a spus tot. EȘEC TOTAL și oameni de 2 lei, dar care se considera mari manageri, dar cu rezultate ZERO.

  2. cluj is shit spune:

    de acord cu tine, doar ca la partea cu clujul…mai da -l in plm de cluj. stii ca-n cluj pute a rahat efectiv de 2 luni de zile ? si cand zic ca pute a rahat…ca nu pot folosi alt cuvant ce va fi filtrat. nu comentez, si sincer nici nu aveam alta asteptare de la cei care conduc orasul/judetul nostru. dar pls. opriti-va cu laudele la adresa clujului: orasul ala e doar o basina umflata si rasuflata de pnl-isti.