Presedintele PNL Timis, Alin Nica: Reforma pensiilor speciale trebuie sa elimine nedreptatile (P)

PNL nu și-a schimbat opțiunea de a desființa pensiile speciale, dar susține în continuare că acest lucru trebuie făcut cu respectarea strictă a legalității.

“Nu putem desființa o nedreptate cu o altă nedreptate. Trebuie să facem toate demersurile necesare pentru a sta în limitele legalității respectând în același timp deciziile CCR, dar și cererile Comisiei Europene”, spune președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Prin vocea reprezentanților săi, PNL a susținut declarațiile referitoare la acest subiect controversat prin faptele sale, ca sprijin pentru reformele incluse în PNRR.

“Prioritățile acestei perioade sunt reformele aflate în responsabilitatea Ministerului Muncii, respectiv reforma pensiilor speciale, a sistemului de pensii în general, dar și legea salarizării. Toate aceste reforme vor fi susținute de PNL, fie prin votul său din Parlament, fie prin sprijinul acordat Ministerului Muncii de către miniștrii liberali, fie prin asistență în cadrul negocierilor care se vor purta la Bruxelles de premierul Ciolacu și ministrul Muncii”, a precizat Nica.

Acesta explică faptul că PNL sprijină aceste reforme din două mari motive.

“În primul rând, aceste reforme vor elimina dezechilibrele și nedreptățile din sistemele de pensii și de salarizare. În al doilea rând, aceste reforme asigură finanțarea prin PNRR, care este esențială în contextul actual. Mai mult, PNL a susținut la modul real majorarea pensiilor atunci când acest lucru a fost posibil. O astfel de majorare poate fi luată în calcul și acum, dar mai întâi trebuie să rezolvăm alte două probleme importante: reducerea deficitului bugetar și realizarea reformelor din PNRR”, a mai spus vicepreședintele la nivel național al PNL, Alin Nica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Timisoara89 spune:

    Pentru a elimina nedreptatile cred ca e mai bine sa iei dai demisia! Stim noi de ce 🙁 din păcate te am votat dar suntem lamuriti ca nu prea va da ți interesul pt acest oraș și judet. Grindeanu la fel mare timisorean ,dar de fapt nu facem nimic pt ca acei 15 km de autostradă ce leagă Timișoara de Deva nu se aude nimic. Ok , tic tac tic tac