Presedintele Klaus Iohannis la Timisoara, omagiu eroilor martiri, la 30 de ani de la Revolutie. Foto si video

TIMISOARA. Presedintele Klaus Iohannis a tinut sa fie prezent la Timisoara, la 30 de ani de la izbucnirea Revolutiei Romane pentru a aduce un omagiu eroilor.

In cursul serii, seful statului si-a inceput vizita la Monumentul Eroilor Revolutiei de la Cimitirul Eroilor unde a depus o coroana de flori. Imediat dupa acest moment solemn, revolutionarul Corneliu Vaida i-a oferit lui Iohannis un trapel tricolor care a fost folosit chiar in timpul evenimentelor din Decembrie 1989.

Apoi, Iohannis, insotit de primarul Nicolae Robu, dar si mai multi parlamentari, s-a dus la Catedrala Mitropolitana unde a fost intampinat de mitropolitul Ioan Selejan, dar si de un sobor de preoti. Unul dintre preoti i-a oferit presedintelui o candela pe care acesta a depus-o pe scarile lacasului de cult unde in urma cu 30 de ani cadeau secerati de gloante primii eroi ai Revolutiei Romane.

Iohannis a participat la o slujba de pomenire a eroilor Revolutiei, iar la finalul acesteia a depus o coroana de flori la Monumentul Eroilor din Piata Victoriei.

Presedintele s-a deplasat, apoi, pe platoul din fata Operei unde a depus o candela, de asemenea, in memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertate.

Vizita președintelui Romaniei se va incheia, la Opera din Timisoara.

CITESTE SI: Presedintele Klaus Iohannis, omagiu adus celor cazuti pentru libertate la Timisoara, in Cimitirul Eroilor. A primit un tricolor din Revolutie de la Corneliu Vaida. Foto

CITESTE SI: Presedintele Iohannis a depus o candela pe scarile Catedralei Mitropolitane, unde au cazut primii eroi ai Revolutiei de la Timisoara 

CITESTE SI: Eroii nu mor niciodata si pacat de sangele varsat. Suporterii i-au cinstit prin mars pe cei cazuti in Revolutia din Decembrie 89 de la Timisoara. Foto si video 

CITESTE SI: Iohannis pe scena Operei Romane din Timisoara: La 30 de ani de la Revolutie, cu cateva exceptii, calaii acelor zile se plimba inca liberi 

VIDEO: George Stefanita

Foto: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...