Noutati :

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat primele legi din mandat. Care sunt?

23 decembrie, 2014 - 09:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Seful statului a promulgat primele sale legi din mandatul de presedinte, marti, in cea de-a doua zi de cand se afla la Cotroceni. A semnat decrete de promulgare a mai multor legi, precum si 16 decrete de eliberare din functie a unor magistrati, pe motiv de pensionare.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 48/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

In plus, seful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2015 si decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 37/2014 pentru modificarea si completarea art. 13 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice.

Un alt decret semnat de seful statului este pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.

Klaus Iohannis a mai semnat decretul de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 68/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul institutiilor publice de cultura;

Presedintele a mai semnat 16 decrete privind eliberarea din functia de judecator si procuror a mai multor magistrati, pe motiv de pensionare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...