Noutati :

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut de DNA

26 ianuarie, 2011 - 10:58 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut dupa ce, miercuri, procurorii DNA Pitesti au facut perchezitii la sediul CJ.

Nicolescu este cercetat in legatura cu obtinerea de fonduri europene pentru reabilitarea a patru scoli pretins afectate de inundatiile din 2005, pe baza unor documente falsificate, informeaza DNA.
Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu este cercetat in legatura cu obtinerea de fonduri europene pentru reabilitarea a patru scoli pretins afectate de inundatiile din 2005, pe baza unor documente falsificate, informeaza DNA citat de NewsIn.

De altfel, procurorii anticoruptie il acuza pe Nicolescu de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals intelectual si uz de fals, luare de mita in forma continuata si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit sursei citate, din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a reiesit ca, pe 8 iunie 2006, Consiliul Judetean Arges a accesat un program de finantare nerambursabila de tip PHARE in valoare de 880.249,95 de euro, avand ca obiectiv efectuarea de lucrari de reabilitare/reconstructie a patru unitati scolare de pe raza judetului Arges, pretins afectate de inundatiile din anul 2005.

DNA sustine ca accesarea acelor fonduri s-a facut prin mentionarea, in cererea de finantare intocmita de Consiliul Judetean Arges, a unui document care nu exista in realitate (respectiv raportul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges), precum si a unor imprejurari nereale sau inexacte privind situatia celor patru unitati de invatamant, raportata la inundatiile din anul 2005.

Ulterior, contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, care a incasat integral sumele aferente atat pentru lucrari executate, cat si pentru lucrari neexecutate, iar acea firma se afla in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia lui Nicolescu.

De asemenea, in perioada 2006 – 2008, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a primit cu titlu de mita de la un actionar al unei societati comerciale din Pitesti (persoana care administra de fapt interesele acelei firme), suma totala de 66.588,15 de lei si alte produse, pentru ca in schimb, in calitate si de ordonator principal de credite, sa dispuna achizitionarea, de la acea societate comerciala, a unor produse alimentare si nealimentare, cu nerespectarea procedurilor legale de achizitie publica.

Totodata, in cursul lunii iunie 2009, Nicolescu, folosindu-se de autoritatea sale, l-a instigat pe primarul unei comune din judetul Arges sa nu indeplineasca anumite acte de serviciu, mai precis, sa nu aplice unei persoane o sanctiune contraventionala la Legea nr.50/1991, solicitare insusita de catre primarul in cauza, care astfel nu a mai aplicat o amenda de 100.000.000 de lei vechi.

Presedintele CJ Arges urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. DNA precizeza ca in acest dosar sunt cercetate si alte persoane.

Potrivit comunicatului DNA, in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Constantin Nicolescu a fost audiat la sediul DNA Pitesti incepand cu ora 14.00. Procurorii DNA Pitesti au descins, miercuri dimineata, la sediul Consiliului Judetean Arges si au prechezitionat timp de mai multe ore biroul presedintelui Consiliului. Lucratorii anticoruptie au inceput perchezitiile la ora 7.30 , iar la actiune a luat parte avocatul presedintelui CJ.

Din informatiile furnizate de avocatul Radu Rotaru, se pare ca perchezitia are legatura cu niste fonduri pe care Consiliul Judetean le-ar fi alocat Episcopiei Argesului si Muscelului pentru a putea fi ridicata la rang de Arhiepiscopie.

„Este vorba de un dosar din anul 2009, din cate cunosc eu. in acest dosar s-au mai ridicat documente si s-au mai dat declaratii. Acum s-a dispus o noua perchezitie. Eu nu gasesc justificare, atata timp cat Consiliul Judetean a raspuns, in sensul ca le-a pus la dispozitie actele solicitate. in acest moment nu cred ca se pot gasi alte documente. Este vorba de alocarea unor fonduri catre Episcopie si nu as putea spune o suma in acest moment”, a declarat avocatul presedintelui CJ Arges.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...