Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoaie, acuzat de abuz in serviciu

Vasile Astarastoaie, medicul iesean care este si presedintele Colegiului Medicilor din Romania este cercetat de Agentia Nationala de Integritate. ANI le-a cerut procurorilor sa verifice 10 contracte incheiate de el in calitate de sef al IML Iasi, dar si in calitate de rector al UMF din acelasi oras.

Ar fi castigat peste 200.000 de lei, sustin inspectorii ANI. El este si director al Serviciului de medicina legala si rector al UMF Iasi. Se pare ca a obtinut fonduri europene pentru mai multe proiecte si s-a angajat singur, ocupandu-se de nici mai mult nici mai putin de 7 contracte. In alte 3, si-ar fi angajat ilegal fiica!

„Un asemenea comunicat de presa al ANI nu este altceva decat o interventie in alegerile libere, o incercare de a influenta categoriile profesionale marginalizate in Romania, profesorii si medicii”, a declarat Vasile Astarastoaie. El este sustinut de studenti, dar si de colegi. Inspectorii de Integritate au sesizat Parchetul pentru conflict de interese si abuz in serviciu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...