Noutati :

Presedintele CJ Timis, Titu Bojin: Eu nu promit trenuri subterane, promit conducte subterane!

22 iulie, 2013 - 01:24 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Atac fin la adresa primarului Timisoarei Nicolae Robu! Liderul judetului, Titu Bojin promite apa si canal in aproape tot judetul Timis, investitia fiind de aproximativ 250 milioane de euro, insa pentru inceput sunt disponibili 150 milioane de euro.

Sper ca in 2016, la finalul acestui mandat sa pot prezenta un bilant din punct de vedere al asteptarii oamenilor. Nu le promit trenuri subterane, le promit conducte subterane si sunt alaturi si de domnul Robu in promisiunile pe care le face, sigur, dansul isi asuma ce promite, sunt promisiunile lui, iar eu sunt alaturi de el„, a declarat Bojin.

Concret, presedintele CJT, alaturi de directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, au prezentat un proiect prin care se doreste acoperirea, in proportie de peste 90% a localitatilor din judetul Timis cu retele de apa si canal.

In acest moment se afla in derulare un proiect al Aquatim, pe Programul Operational Sectorial Mediu pentru infrastructura de apa si canal, in valoare de 118 milioane de euro.

In completarea acestui proiect, pentru alimentarea cu apa si pentru canalizare in localitatile din Timis, conducerea Consiliului Judetean Timis si conducerea Aquatim au discutat cu reprezentanti ai Ministerului Mediului.

Am facut un studiu si ar fi necesari 250 milioane de euro pentru canalizare si alimentarea cu apa in proportie de 100%, in Timis. In urma discutiilor am ajuns la un total de aproximativ 150 milioane de euro, bani pe care sa incercam sa ii atragem„, a declarat Bojin care a adaugat ca acest proiect ar putea incepe in aproximativ 3 ani.

Ilie Vlaicu a adaugat acest cel de-al doilea proiect ar include, in principal localitatile cu peste 2.000 de locuitori.

Acum avem alimentare cu apa in localitatile de peste 2.000 de locuitori din Timis, in proportie de 2,5%, iar canalizare nu se regaseste in aceste localitati. procentele sunt, insa bune in orase. In Timisoara avem alimentare cu apa in 99% din suprafata si canalizare 95%, iar Lugojul are apa si canal in proportie de 85%„, a declarat Vlaicu.

Proiectul de acoperire in proportie de 90% cu retele de apa si canal in localitatile din Timis ar urma sa inceapa in aproximativ 3 ani si sa se incheie in anul 2020.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...