Presedintele CJ, Alin Nica: Parcul Craciunului, un ‘must-have’ pentru orice oras respectabil (P)

Singurul festival de iarnă cu zonă încălzită pentru spectacole, patinoar acoperit și food market protejat de ploaie și zăpadă are loc zilele acestea la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Finanțat de Consiliul Județean Timiș, Parcul Crăciunului este o sărbătoare a comunității timișene.

Domnule președinte, suntem deja la cea de-a doua ediție a Parcului Crăciunului. Ce v-a convins să continuați acest proiect început în 2021? Ne putem aștepta să devină o tradiție a Timișoarei, a județului?

A. Nica: Am fost convinși în primul rând de bucuria timișenilor. Aceștia au ales în număr mare să viziteze Parcul Crăciunului, să se bucure de atmosfera de sărbători, de toate atracțiile acestuia. Este în primul rând o activitate de familie. Am văzut o mulțime de copii, de părinți, bunici, care au descoperit astfel un loc minunat și au (re)descoperit Muzeul Satului Bănățean, un spațiu încărcat de cultură și tradiție. Parcul Crăciunului este, dacă doriți, un must-have pentru orice oraș respectabil, care își respectă moștenirea culturală și pune valoare pe sărbătorile comunității.

De ce ați ales să lăsați toate activitățile la liber, gratuit atât pentru copii, cât și adulți?

A. Nica: E simplu. Am dorit să aducem bucurie oamenilor, nu să-i împovărăm mai rău decât sunt deja. Le-am dăruit timișenilor un loc unde să se simtă bine, să se simtă primiți cu drag, un loc de relaxare.

Am văzut pe program mulți artiști locali, unii dintre ei aflați la început de drum..

A. Nica: Anul acesta ne-am propus să susținem artiștii locali. Ei vin în fața publicului cu sesiuni de muzică live și concerte foarte interesante. Investim astfel în potențialul lor, îi promovăm și îi încurajăm să-și urmeze visul. Ne dorim ca experiența de la Parcul Crăciunului să le fie un bun stimulent în carieră. Avem datoria de a crea condițiile necesare pentru ca viața culturală a comunității să se dezvolte. Avem artiști deosebiți în propria ogradă, nu întotdeauna este necesar să ne bazăm pe numele sonore ale show business-ului românesc.

Care sunt principalele atracții ale Parcului? Ce le recomandați vizitatorilor?

A. Nica: Avem un program încărcat, pe gusturile tuturor. E recomandabil să parcurgă programul, pentru a alege cele mai potrivite activități pentru ei și familiile lor. Îndrăgit în mod deosebit este patinoarul de 500 de metri pătrați. Accesul este gratuit, bineînțeles, dar cel mai important este că o mare parte este chiar acoperit, protejat de ploaie. În plus, jocurile de lumini, efectele speciale, fac experiența cu atât mai memorabilă. Avem și o zonă încălzită, „Laboratorul Crăciunului”, pentru spectacole. Seară de seară au loc momente muzicale LIVE. Programul e gândit pentru întreaga familie. Nu văd cum nu ai găsi ceva potrivit, care să-ți bucure sufletul, acum, în preajma sărbătorilor.

Programul complet al Parcului Crăciunului se găsește pe www.parculcraciunului.ro. Accesul la Muzeul Satului Bănățean se poate face fie folosind cursa regulată a STPT, dar și cu un autobuz pus la dispoziția celor interesați, care va pleca de lângă parcarea Modex din centrul Timișoarei. Parcul Crăciunului va fi deschis timp de trei săptămâni, din 6 decembrie până pe 27 decembrie, în intervalul orar 17:00 – 22:00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.