Noutati :

Presedintele Basescu: Nu aprob memorandumul cu FMI si BM din cauza accizei la carburanti

2 decembrie, 2013 - 06:51 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni seara, ca a decis sa nu aprobe Memorandumul cu Fondul Monetar International, din cauza accizei de 7 eurocenti la carburanti.

DECLARATIILE PRESEDINTELUI:

– Voi vorbi despre memorandumul trimis de Guvern, care are doua subiecte: aprobarea rezultatele discutiilor cu FMI si Banca Mondiala si aprobarea semnarii memorandumului de catre Chitoiu si Voinea.

– Nu voi semna acest memorandum pentru ca una dintre conditiile asumate de Guvern este majorarea accizei la carburanti.

– Nu doresc masuri care sa franeze lansarea economica. Aceasta masura va afecta pensiile mai mult decat cresterea de 3 la suta.

– Consider ca Guvernul trebuie sa renunte la cresterea accizei. Pretul combustibului nu este afectat doar de aceasta acciza, ci si de cresterea taxei pe constructii speciale.

– Vreau sa avertizez si Guvernul si Parlamentul: sa renunte la minciuni. Bugetul mai cuprinde o minciuna. Taxa pe constructii este evaluata ca venit, la 480 de milioane. Asa cum este introdusa ordonanta poate produce orice suma intre 500 de milioane si 15 miliarde, dar eu cred ca o aplicare rezonabila a acestei taxe aduce circa 2 miliarde de RON la buget. Deci, aici este o alta rezerva pe care Ponta o ascunde.

– Legal, nu poate fi inaintat pentru ca este un acord international si este obligatoriu semnarea de catre presedinte. Ei pot modifica si legea, dar nu cred ca pot da OUG pentru constitutie. I-am avertiat de mutl sa reia negocierile cu Guvernul. Nu semnez acest memorandum. Pentru ca, de fapt, este fara precedent.

– Au fost guverne in dificultate si au trebuit sa mareasca fiscalitatea, dar acest guvern nu este in dificultate. Ei vor doar sa-si creeze resurse pentru alegerile din 2014.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...