Presedintele Asociatiei Timisoara Capitala Culturala a Europei 2021, Horatiu Rada, intalnire cu premierul Ludovic Orban: Am cerut 23 de milioane de lei in acest an

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Director al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala 2010, Horatiu Rada, a avut o intalnire cu premierul Ludovic Orban, la sediul Guvernului, miercuri dimineata, in care au discutat despre situatia financiara reala a Asociatiei TM2021.

CITESTE SI: Viena, Berlin, Dubai. Timisoara Capitala Culturala a Europei, la marile targuri de turism, in gari, in aeroporturi, pe avioane si autostrazi. Presedintele TM2021, Horatiu Rada: Vrem si trenuri dinspre Brasov spre Timisoara 

A fost o intalnire de lucru in care am prezentat situatia reala a Asociatiei, nivelul de slaba finantare pana in acest moment de la ministerul Culturii. Am solicitat aplicarea de urgenta a finantarii prin ordonanta 42, care sa confere siguranta finantarii Asociatiei si rectificarea sumei discutate initial, pentru ca 2020 sa fie un an de vaza„, a declarat Horatiu Rada pentru opiniatimisoarei.ro.

Horatiu Rada a explicat ca premierul Ludovic Orban s-a aratat receptiv.

Premierul a fost foarte receptiv, a inteles perfect care e modalitatea de functionare a Asociatiei. Asteptam ca lucrurile sa se materializeze prin hartii. O sa ne dea bani. A venit o solicitare luna aceasta, pe langa suma promisa. Suma solicitata de noi in acest an este de 23 de milioane de la Ministerul Culturii, care sa ne asigure cheltuielile si graficul de evenimente„, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro Horatiu Rada.

In ordonanta de urgenta se arata ca „pentru implementarea programului «Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2021» s-au alocat credite de angajament, pentru perioada 2019-2022, in cuantum de 52,9 milioane de lei”, iar alocarile anuale destinate acestui program se stabilesc in limita sumelor aprobate in bugetul Ministerului Culturii.

CITESTE SI: ‘In 2021, doar Asociatia Timisoara Capitala Culturala va avea 731 de proiecte, echivalentul numarului de becuri care s-au aprins pentru prima data in oras’. Cu ce bani si cum pregatim momentul explica Horatiu Rada, presedinte TM2021 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce evenimente?!Iarasi kitschuri si manelisme?!
    de 23 milioane refaceati toata piata operei si strazile adiacente…..orasul arata rusinos, foarte murdar, spart, prost iluminat si cu cladirile istorice zdrente!
    Muzeul Banatului inchis de peste 15 ani!