Presedinte Curtea de Apel Timisoara: CSM insusi este macinat de probleme penale! Vezi ce spune despre cazul Catalin Serban!

TIMISOARA. Presedintele Curtii de Apel Timisoara, Lidia Barac a declarat, vineri, ca ”nu trece saptamana sa nu avem un judecator implicat in fapte de coruptie” si ca CSM, ”el insusi este macinat de probleme penale”. Apoi a facut referire la cazul Catalin Serban.

Intrebata cum comenteaza cazul fostului vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, Catalin Serban, condamnat pentru fapte de coruptie, actualul presedinte al Curtii de Apel Timisoara, Lidia Barac, a declarat ca aceasta situatie nu este una izolata si ca se impune o analiza a ”cauzelor si mai ales a riscurilor din sistem”.

La capitolul Catalin Serban nu mai suntem in faza sa vorbim despre sanctiuni disciplinare. Avem un coleg condamnat, e drept, nu definitiv. Aceasta situatie nu este una izolata, nu trece saptamana sa nu avem, in Romania, un judecator implicat in fapte de coruptie. Lucrurile sunt grave si cineva trebuie sa faca o analiza a cauzelor si mai ales a riscurilor din sistem. Ar trebui sa faca CSM aceasta analiza, dar constantam ca el insusi e macinat de probleme penale”, a declarat Barac.

In 15 martie 2012, procurorii anticoruptie l-au retinut pe vicepresedintele Curtii de Apel din Timisoara, judecatorul Nicolae Catalin Serban, in legatura cu o mita de 50.000 de euro, bani in schimbul carora ar fi trebuit sa rezolve favorabil un dosar.

In 6 aprilie 2012, fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta. Potrivit DNA, in cursul lunilor februarie – martie, Catalin serban ar fi pretins de la doi cetateni sarbi, prin intermediul altor doua persoane, 60.000 de euro, primind in 14 martie 50.000 de euro.

Potrivit procurorilor, Catalin Serban ar fi pretins si primit banii lasand sa se creada ca are influenta asupra magistratilor care judecau doua dosare aflate in faza recursului pe rolul Curtii de Apel Timisoara si ca ii poate determina sa respinga caile de atac formulate. Unul dintre dosare avea ca obiect o cerere de inlocuire a unui lichidator judiciar cu un altul, in cadrul procedurii de insolventa declansate fata de societatea Moldomin Moldova Noua, iar in al doilea se solicita sistarea oricaror modalitati de vanzare a bunurilor Moldomin si suspendarea procedurilor de valorificare a acestora.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.