Noutati :

Prescolarilor din Satchinez li se prelungeste vacanta de vara cu o saptamana. Gradinita sta pe un zacamant de gaze naturale

7 septembrie, 2011 - 04:02 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. La Prefectura Timis s-a organizat un comandament pentru situatii de urgenta pentru a se discuta situatia gradinitei din localitatea Satchinez unde in luna februaruie s-au inregistrat emanatii mari de gaze.

Membrii comandamentului au stabilit ca gradinita sa functioneze in continuare in cladirea care a fost evacuata in  februarie cand s-au constatat problemele cu gazul, insa pentru aceasta, cei de la Petrom, care manageriaza zacamantul,  sa dea asigurari ca aici se poate desfasura activitate in conditii sigure.

Opinia majoritatii a fost pentru redeschiderea gradinitei, dar cu acordul specialistilor. Asteptam saptamana viitoare un punct de vedere oficial de la cei de la Petrom„, a declarat Mircea Bacala, prefectul judetului Timis.

In incaperi exista senzori pentru masurarea concentratiei de gaze, iar primaria din localitate a achizitionat deja un aparat mobil pentru detectarea gazului. Aparatul va fi folosit zilnic, iar masuratoarea se va face cu ferestrele inchise.

Primarul din Satchinez a cerut comandamentului sa amane inceperea anului scolar la gradinita, cu o saptamana, pana cand cei de la Petrom vor da asigurarile necesare inceperii activitatii. Pentru aceasta, autoritatile locale trebuie doar sa transmita Inspectoratului Scolar Judetean o solicitare scrisa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...