Noutati :

Preotii, investiti ca ministri. Ce schimbarea a facut Biserica Ortodoxa Romana?

29 februarie, 2016 - 08:33 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

In an electoral, Biserica Ortodoxa Romana si-a schimbat regulamentul si adopta si reguli care de obicei se aplica in administratia statului.

Patriarhia Romana a introdus, din acest an, o noua procedura pe care trebuie sa o indeplineasca toti cei care ocupa functii de conducere sau administreaza bunuri ale Bisericii.

Asa cum ministrii jura inainte de a fi investiti in functii sa-si daruiasca „puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman”, preotii si cei cu functii administrative din cadrul BOR jura sa slujeasca cu „cea mai deplina constiinciozitate, onestitate, fidelitate si corectitudine fata de Biserica” si sa nu-si insuseasca „nimic din bunurile Bisericii, venituri sau avantaje necuvenite”.

Totodata, semnatarii isi mai asuma ca nu vor „tainui si favoriza astfel de fapte” si ca vor „pastra cu sfintenie confidentialitatea sarcinilor de serviciu, respectand prevederile statutare si regulamentare bisericesti (…) si legislatia in vigoare privind administratia bunurilor”.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...