Noutati :

Preotii au voie sa candideze la alegerile locale! Precizarile Bisericii Ortodoxe Romane

8 aprilie, 2016 - 07:37 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anuntat ca preotii pot primi dispensa pentru a candida pentru consiliile locale si judetene. Cu toate acestea, daca aleg sa candideze pentru un post in administratiile locale sau judetene, preotilor li se va retrage dreptul de a tine slujbe.

Preotii nu vor putea candida din partea vreunui partid politic, ci doar ca independenti si nici nu vor putea intra in batalia pentru scaunul de primar.

Preotii care vor alee sa candideze in alegerile locale de anul acesta vor trimite o cerere superiorilor, iar fiecare cerere va fi judecata separat. Chiar si asa, BOR le recomanda preotilor sa srea departe de politica si candidaturi.

Citeste aici comunicatul emis de Biserica Ortodoxa Romana.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Foarte buna pozitia bisericii, nu poti impune preotilor sa nu candideze daca acestia ar vrea cu tot dinadinsul dar „daca aleg sa candideze pentru un post in administratiile locale sau judetene, preotilor li se va retrage dreptul de a tine slujbe.”. Ori esti preot ori esti ori esti consilier.