Noutati :

Premii pentru studentii Universitatii Politehnica din Timisoara la Concursul National de Rezistenta Materialelor

25 mai, 2015 - 02:29 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
1

Editia a XXXIV-a a Concursului profesional stiintific studentesc de Rezistenta Materialelor “C.C.Teodorescu”, desfasurata in perioada 14-16 mai 2015, la Universitatea Transilvania din Brasov, a reconfirmat renumele scolii timisorene.

Pavilionul Facultatii Mecanica

La acesta manifestare, initiata in anii 1970 de Timisoara, au participat  9 studenti ai Universitatii Politehnica Timisoara, cate 3 pentru fiecare profil: mecanic, nemecanic si constructii. Din cele 9 premii care rasplatesc locurile 1, 2 si 3, participantii din Timisoara  au obtinut 7. Aceste performante stiintifice deosebite la un concurs national de prestigiu si unic in continuitatea sa, au fost obtinute de urmatorii studenti:

-la Profilul Nemecanic: Premiul de EXCELENTA, pentru Locul I – Cristina VALEAN – student in anul II specializarea Inginerie Medicala de la Facultatea de Mecanica, (singurul student cu punctaj maxim din concurs); Premiul I, pentru Locul II – Zoltan MIKLOS – student in anul II specializarea Inginerie Medicala de la Facultatea de Mecanica; Premiul II, pentru Locul III – Alexandra-Elena TOPCIOV – studenta in anul II domeniul Mecatronica de la Facultatea de Mecanica;

-la Profilul Constructii: Premiul I, pentru Locul I – Dominiq JAKAB – student in anul II al sectiei Inginerie Civila Engleza de la Facultatea de Constructii, Premiul II – Catalin CIUCA – student in anul II al sectiei Inginerie Civila de la Facultatea de Constructii, Premiul III – Ovidiu TINCU – student in anul II al sectiei Inginerie Civila de la Facultatea de Constructii;

-la Profilul mecanic: Premiul II, pentru Locul 3 – Emanuel Florin BUMBAC – student in anul II domeniul Inginerie Mecanica; Mentiunea I, pentru locul 5 – Petru BUMBAC – student in anul II domeniul Inginerie Mecanica.

In spatele succesului studentilor au stat dascalii: sef lucrari dr. ing. Mirela Achim de la Facultatea de Constructii si sef lucrari dr. ing. Mihai Hluscu de la Facultatea de Mecanica. La competitie au participat 63 de studenti din centrele universitare cu facultati din profil tehnic: Timisoara, Cluj-Napoca, Ploiesti, Pitesti, Bucuresti, Galati, Constanta, Brasov, Iasi.
Universitatea Politehnica Timisoara este încantata de faptul ca se poate mandri cu astfel de studenti si nu in ultimul rand, cu dascali implicati, dornici sa-i incurajeze pe viitorii specialisti sa faca performanta si sa treaca de orice provocare, cu succes.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acum vad ca acest concurs-are o alta denumire-pe vremea noastra-era in 1975-1976-eram in anul II-TCM-concursul de-,,rezi”-pe tara-se numea-TRAIAN LALESCU-a fost castigat de colegul nostru-locul I pe tara !!-VELICA IONEL(Dumnezeu sa-l ierte-a decedat in 1980-la un an de la absolvire) !! D-l profesor Boleantu-a fost f. mandru de reusita colegului nostru-l-a felicitat in fata anului-si i-a recunoscut examenul de ,,rezi”-inca inainte de sesiune!!!!Colegul nostru-ing.Telescu Cristian-care este angajatul dvs-va poate confirma ceea ce va transmit!!Colegul nostru-ar merita sa apara -in analele mecanicii-de fapt a si absolvit- cu o medie f. mare!!
    Cu stima si deosebita consideratie,
    ing.Galya Andrei