Premii in bani, diplome si plachete pentru oamenii de cultura din Timis

Pianisti, muzicieni, actori, scenografi, invatatori, scriitori, folcloristi, publicisti au fost premiati, vineri dupa-amiaza, de catre Consiliul Judetean Timis. Este al noulea an in care administratia judeteana a cinstit personalitatile culturale ale Timisului.

Premiile au fost impartite pe doua domenii – pentru seniori si pentru tinerii artisti care promit. Premiile Pro Cultura Timisiensis 2010 – seniori au fost acordate, conform deciziei membrilor Comisiei de selectie pentru urmatorii:  Sorin Petrescu – pianist, Dragos Mihailescu pianist, Manuela Iana Mihailescu – pianista, Popescu Ioan Viorel – profesor (premiul s-a acordat post-mortem), Bela Kamocsa – muzician (acordat post-mortem), Petru Galis – artist plastic, Aurora Simionica – actrita, Dumitru Popescu – scenograf, Alexandru Winterfeld – scenograf, Jupan Stela – invatator, Lucian Alexiu – scriitor, Elena Todi Jurjescu – interpreta de folclor si Costa Rosu – publicist. Pentru fiecare in parte s-a prezentat un laudatio, iar beneficiarii sau apropiati ai acestora au primit o diploma de onoare, o placheta si 700 lei. Premiul este acordat anual pentru intreaga activitate desfasurata si pentru merite deosebite in promovarea artei si culturii timisene.

Mai apoi, au fost premiati cu suma de 500 de lei, o diploma de onoare si o placheta si tinerii, in cadrul festivitatii Pro Cultura Timisiensis 2010 – certitudini: Dana Nicoleta Popescu – scriitoare, Andreea Foanene – artist plastic, Filip Petru – artist plastic, Romeo Ioanactor, Sabina Bijan – actrita,  Andrea Nistor actrita, Szilagyi Agota – actrita si Puiu Marinel Munteanu – coregraf.

Distinctiile au fost inmanate de consilierii judeteni Dorin Hehn, Marius Carceie, Adrian Negoita si Florin Ravasila, de subprefectul Zoltan Marossy, precum si de directorul executiv al CJT, Razvan Hrenoschi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...