Noutati :

Premierul Victor Ponta vrea sa taie salariile nesimtite ale bugetarilor

20 iunie, 2012 - 11:17 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Guvernul discuta, in sedinta de miercuri, un proiect de lege care limiteaza salariile personalului din cadrul unor companii de stat, documentul fiind deja inclus pe agenda reuniunii.

Premierul Victor Ponta a anuntat recent ca Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar.

El a criticat in acest context faptul ca tatal Robertei Anastase incaseaza din postul de consilier la Conpet un salariu lunat de de 320 milioane lei vechi.

La finalul anului trecut, Executivul a decis sa prelungeasca si pentru acest an perioada de plafonare a indemnizatiilor acordate directorilor din companiile de stat la nivelul remuneratiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

In 2009, Guvernul a hotarat ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.

In acelasi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

Ulterior, Guvernul a decis ca aceasta plafonare va fi mentinuta pe intregul an 2010.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar ale membrilor Parlamentului de ce nu se atinge nimeni??
    Sa nu uitam ca judecatorii au ramas cu pensile intregi,militarii vor trece in sistem separat de pensii,fara a mai achita diferentele de calcul…
    Aferim bade !! Romania asta e mai mult decit o tara bananiera…