Noutati :

Premierul Orban: Batranii de peste 65 de ani vor avea voie sa iasa din casa intre anumite ore. Cum se aplica noile interdictii

24 martie, 2020 - 07:24 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
1

Masurile anuntate de presedintele Klaus Iohannis sunt intarite de premierul Ludovic Orban si vor fi clarificate de cea de-a treia Ordonanta Militara, care va fi anuntata in aceasta seara de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Prim ministrul a sustinut o declaratie, in jurul orei 19.15 si spune ca batranii de peste 65 de ani vor avea totusi un interval orar in care se vor putea deplasa din locuinte. Toate informatiile insa se vor regasi in Ordonanta Militara care urmeaza sa fie facuta publica in scurt timp.

„După emiterea ordonanței militare, vom impune restricția de a ieși din casă între 6-22. Cetățenii vor avea posibiliatatea să aisă pentru a se duce la muncă, pentru a-și achiziționa bunuri, să se ducă la analize medicale urgente. se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie

Am văzut că s-a rostogolit o informație neadevărată referitoare la persoanele de 65 de ani: doar pentru a-i proteja se va institui interdicția de a iesi din domiciliu. Va exista un interval orar în care se vor putea deplasa”, a spus premierul Ludovic Orban.

„Un alt obiectiv important este achizitia de echipamente de protectie, de măști, combinezoane. În mod normal, conform legii ar fi trebuit să existe stocuri strategice. La momentul la care am preluat guvernarea stocurile erau 0.

Facem toate eforturile pentru a achiziționa.Cu fiecare contract în parte întâmpinăm dificultăți foarte mari. E necesar să intervenim la nivel diplomatic.

Deja a început producția de măsști în țară, urmează să înceapă producția de combinezoane, de izolete.
Al treilea obiectiv important, a fost de a întări direcțiile de sănătate publică. Numărul de angajați a crescut cu peste 4.000 la nivel national. Am imlicat studenți, medici, pentru a întări capacitatea DSP-urilor.
E vorba de întărirea capacității de derulare a anchetelor epidemiologice.

România aprimit zeci de mii de cetățeni români care s-au întors din țări în care numărul de diagnosticați pozitiv e foarte mare. Apreciez activitatea DSP-urilor.

Am participat la o videoconferință cu directorii de spitale, directorii DSP, prefecții. Punem în practică un plan de pregătire graduală a spitalelor. Avem 3 linii, etape de pregătire, prima linie care funcționează azi, a doua linie spitalele de pneumologie, infectioase, a treia linie de identificare a persoanelor care să trateze exclusiv persoanele care sunt diagnosticate pozitiv.
Creșterea capacității de diagnosticare e foarte importantă. Am plecat de la un număr redus de aparate de analiză. Acum sunt 19 în funcțiune”, a mai spus Ludovic Orban.

Vezi mai jos toate declaratiile!

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/1328034644060785/Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Un BEȚIVAN, care nu are ce căuta la guvernare.