Premierul Florin Citu a anuntat ca salariile bugetarilor au fost plafonate la nivelul din decembrie 2020

Premierul Florin Cîţu a afirmat că salariile bugetarilor au fost plafonate la nivelul din decembrie 2020, printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată miercuri de Guvern, precizând că în acest nu au fost micşorate veniturilor celor din sistemul public şi nici acum nu au fost tăiate venituri.

“Se menţin în cuantum brut salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv personalul care ocupă funcţia de demnitate publică şi personalul cu funcţii asimilate acestora la nivelul din luna decembrie 2020. Este un impact bugetar de aproape 12 miliarde de lei”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a explicat că legea salarizării unitare a fost aplicată prost şi că acest lucru trebuie corectat.

“Am spus că la baza deciziei stă ceea ce am văzut că s-a întâmplat cu legea salarizării unitare în ultimii trei ani de zile,o lege care a fost aplicată prost, o lege care a creat discrepanţe deşi promitea să rezolve inechităţile din sistemul public, o lege care a fost urmată de foarte multe excepţii. Ca să putem să corectăm acest lucru, e nevoie să luăm o pauză şi prin această ordonanţă luăm o pauză şi în perioada următoare vom veni cu clarificări”, a mai afirmat premierul.

El a menţionat că în 2020 nu au fost micşorate veniturile din sectorul public şi nici acum nu a fost luată această decizie.

“În 2020 nu ne-am atins de veniturile nimănui în sectorul public şi am avut măsuri pentru a susţine sectorul privat. Nici acum nu venim cu nicio tăiere, nu se întâmplă nimic cu veniturile din sistemul bugetar, rămân la nivelul din decembrie 2020 după ce a fost creştere anul trecut de 25% şi alte sporuri în mai multe sectoare. Anul acesta pentru a corecta aceste inechităţi şi a ne menţine într-un deficit bugetar de 7% trebuie să luăm această decizie. Urmează şi alte măsuri similare”, a declarat Florin Cîţu.

Sursa: News.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Jak spune:

  Așa va trebuie dacă ați votat galbejitii. CE BINE CA AI LUAT ȚEAPĂ. CE BINE CA AI PIERDUT.

 2. grigore spune:

  asta-i o gluma a naturii ,citeam zilele trecute ca la liceu a „intrat” cu 4,5 si nu se stie cum ,dar …l-a terminat ,apoi la faculta a tot dat ,dar fara scuccesuri ! La alegatorii romaniei este omul ideal pentru a conduce „guvernul meu” ( al ficusului de la cotroceni ! )

 3. Reg.01047 spune:

  Astept anularea pensiilor speciale si a pensiilor nesimtite, restructurarea intregulului aparat de stat plin de paraziti, anularea sporurilor, voucherelor si sinecurilor, anularea salariilor nesimtite de la bugetul statului.

 4. UM01047 spune:

  ATENTIE CATULE, ATENTIE PNL , MASURILE ASTEA SUNT UN PRAF IN OCHI . NU VETI REDUCE DEFICITUL BUGETAR DE 9% DECAT CU ANULAREA PENSIILOR SPECIALE SI NESIMTITE PRECUM SI A SALARIILOR NESIMTITE ALE PARAZITILOR BUGETARI INCLUSIV ALE SPORURILOR,VOUCHERELOR SI SINECURILOR. NU VA VAD SA REZISTATI MAI MULT DE 1 AN LASI ORDINARI CE SUNTETI. NU AVETI TREABA CU ECONOMIA REALA PNL-ISTI LEFEGII LA STAT . CATA MINTE VA TREBUIE SA VA DATI SEAMA CA NU VETI LUA VOTURI DE LA BUGETARI SI PENSIONARI. ASUMATI-VA IDEILE SI MASURILE PANA LA CAPAT CU CURAJ ALTFEL SUNTETI TERMINATI SI POATE CA ASTA MERITATI. PENSIILE SPECIALE SI CELE NESIMTITE SUNT CEA MAI MARE INSELACIUNE ADUSA DE STATUL ROMAN POPORULUI ROMAN.