Premierul Emil Boc spune ca toti bugetarii isi vor recupera taierile salariale in 2012

Premierul Emil Boc a declarat, marti seara ca toti bugetarii isi vor recupera pierderile salariale in 2012, masura fiind prevazuta in strategia fiscala pe 2012. Primul-ministru a mai spus ca si profesorii isi vor recupera banii castigati in instanta, esalonat, incepand cu 2012.

„In strategia financiar-fiscala pe care o avem in elaborare la Guvern, pentru 2012-2014, in privinta salariilor bugetarilor este preconizata recuperarea integrala pe parcursul anului 2012 a tuturor pierderilor salariale pe care le-au suferit in iunie 2010. Eu spun doar ce avem scris in straegia fiscala pentru 2012. Recuperarea in integralitatea daca nu facem pasi inapoi sau sa cedam in fata unor promisiuni fara acoperire. Sunt un om care face afirmatii asupra carora am astazi acoperire”, a declarat Emil Boc.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, declara la finalul lunii martie a acestui an, ca este posibila o recuperare a taierilor salariale din 2010 in luna decembrie 2011, daca se pastreaza trendul crescator privind incasarile la bugetul de stat, exportul, cererea industriala si reducerea somajului.

„Depinde de ceea ce se intampla in economie, dar perspectiva financiara este buna. Daca vom continua trendul si in celelalte trimestre sunt foarte foarte mari sanse sa recuperam si cealalta parte din taierile din 2010. (…) Sunt semnale foarte bune, multi indicatori sunt foarte buni, iar speranta mea este ca Romania iese din recesiune”, a precizat ministrul Finantelor Publice.

Acesta a adaugat ca, in conditiile in care incasarile la bugetul de stat vor continua sa creasca, la fel ca si indicatorii privind exportul si cererea industriala, dar si in conditiile reducerii somajului, revenirea salariilor ar putea sa aiba loc in luna decembrie.

Premierul Emil Boc a mai spus ca este hotarat sa nu demisioneze de la sefia Guvernului. El a declarat marti seara ca se pregateste de o noua asumare in parlament si „un prim-ministru exista acolo atata vreme cat are o majoritatea care sa-l sustina in Parlament”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.