Premiera trista: numar record de absolventi fara job in Romania

Romania are cel mai mare numar de someri cu facultate din ultimii 20 de ani. Fie ca trec prin scoala precum gasca prin apa, fie ca nu pot invinge prejudecatile angajatorilor, 50% dintre tineri ajung sa traiasca din banii parintilor si dupa absolvire. Culmea este ca doar unul din sase este hotarat sa-si incerce sansa in strainatate. Spre deosebire de parintii lor, tinerii momentului au fost fortati sa se maturizeze mai repede. 80% dintre ei pun in prim plan siguranta profesionala si financiara. Adica, tinta clara a devenit gasirea unui loc de munca si, mai ales, pastrarea acestuia. Insa perspectiva e sumbra. Sunt 53.000 de licentiati fara job, care primesc 225 de lei pe luna. Cand ai doar liceul, viitorul ti se inchide in nas. 90% dintre absolventi recunosc ca nici nu mai spera la o slujba. Trist este si ca, potrivit unui raport al Ministerului Educatiei, trei sferturi nu stiu sa citeasca si sa scrie corect. Per total, doar un absolvent din 10 este catalogat drept omul potrivit la locul potrivit

Romania are cel mai mare numar de someri cu facultate din ultimii 20 de ani. Fie ca trec prin scoala precum gasca prin apa, fie ca nu pot invinge prejudecatile angajatorilor, 50% dintre tineri ajung sa traiasca din banii parintilor si dupa absolvire.

Culmea este ca doar unul din sase este hotarat sa-si incerce sansa in strainatate. Spre deosebire de parintii lor, tinerii momentului au fost fortati sa se maturizeze mai repede.

80% dintre ei pun in prim plan siguranta profesionala si financiara. Adica, tinta clara a devenit gasirea unui loc de munca si, mai ales, pastrarea acestuia. Insa perspectiva e sumbra.

Sunt 53.000 de licentiati fara job, care primesc 225 de lei pe luna.

Cand ai doar liceul, viitorul ti se inchide in nas. 90% dintre absolventi recunosc ca nici nu mai spera la o slujba. Trist este si ca, potrivit unui raport al Ministerului Educatiei, trei sferturi nu stiu sa citeasca si sa scrie corect.

Per total, doar un absolvent din 10 este catalogat drept omul potrivit la locul potrivit

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.