Opinia Timisoarei

Premiera radiofonica: o emisiune transmisa simultan in Romania si Serbia, parte a unui proiect comun

Transmisiunea radiofonica in direct, in limbile romana si sarba, a fost difuzata de langa Zrenjanin si a durat doua ore. Pe langa discutii si interviuri a fost difuzata si muzica. Evenimentul radiofonic face parte dintr-un  proiect transfrontalier Romania – Serbia.

„EU Media Bridge” creeaza o punte de legatura intre Romania si Serbia, prin cei doi parteneri: Radio Zrenjanin si  Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala – Timisoara .

Proiectul doreste sa aiba un impact direct asupra cresterii calitatii informatiei diseminate publicului larg de catre media.  Obiectivele acestui proiect sunt: emisiuni radio Bega Waves, revista Bega Press, website Bega News, training-uri, workshop-uri si achizitionarea de echipamente performante. Proiectul „EU Media Bridge” urmareste in egala masura imbunatatirea calitatii web-media prin respectarea standardelor calitative europene.

“Consideram ca experienta celor doi parteneri  in derularea altor proiecte europene ne va ajuta sa ducem la bun sfarsit si acest proiect”, a spus managerul Vladislava Ivkovic. Partea romana a fost reprezentata de directorul  Centrului Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala, domnul  Alexandru Avram.

„EU Media Bridge” beneficiaza de o finantare pentru partea sarba de circa 250.000 de euro si pentru partea romana de 125.000 euro. Proiectul este parte a programului Romania-Republica Serbia IPA Cross-border Cooperation a Uniunii Europene si cofinantat de statele partenere.

Exit mobile version