Premiera pentru Timisoara: pacientii vor avea dreptul, gratuit, la o a doua opinie medicala legata de un diagnostic. Spitalul Municipal a incheiat un parteneriat cu unul dintre cele mai performante spitale din Turcia

TIMISOARA. Se fac pasi importanti in Sanatate, la Timisoara. Dupa o vizita in Turcia, reprezentantii Spitalului Municipal au reusit o noua premiera.

CITESTE SI: Inapoi la stralucirea de odinioara. Inca o cladire isi dezvaluie frumusetea dupa renovare, la Timisoara. Povestea casei unei familii burgheze de acum un secol 

Este vorba despre un parteneriat cu Spitalul Acibadem din Istanbul, in baza caruia pacientii din Timisoara vor putea beneficia de o a doua opinie din partea medicilor turci, in mod gratuit.

„Am incheiat un parteneriat cu spitalul Acibadem, pentru a doua opinie. O sa vina reprezentanta lor la noi marti si vrem sa armonizam sistemul de telemedicina pe care il avem noi cu al lor, pentru a avea o a doua opinie gratuit din partea lor, daca avem cazuri mai deosebite, bolnavi de cancer care au nevoie de tratament special, de exemplu. Ei au tomoterapie si atunci putem comunica altfel cu ei. Daca noi il trimitem, pacientul poate sa mearga si poate beneficia gratuit de a doua opinie de la ei”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.

Pe langa o a doua opinie obtinuta de la medicii turci, pacientii din Timisoara vor putea beneficia si de tratamente, in baza parteneriatului. Insa, acestea se vor derula fie prin Ministerul Sanatatii, intrucat Turcia nu face parte din Uniunea Europeana, fie contra cost, la preturi mai mici decat in alte tari europene.

„Tratamentele se pot face si la ei, prin Ministerul Sanatatii, pentru ca Turcia nu este in UE si nu beneficiaza de 112, dar se poate merge prin minister sau cu plata, pentru ca au preturile mai mici decat Austria, de exemplu”, a completat pentru opiniatimisoarei.ro Olimpia Oprea.

In baza parteneriatului, bolnavii nu doar ca vor beneficia de o a doua opinie, ci, aceia care vor alege sa se trateze in Turcia vor putea fi monitorizati de medicii din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Dan A. spune:

  Medicul catre pacient:
  – Domnule, dumneata esti deosebit de prost!
  Pacientul:
  – Nu ma multumeste diagnosticul asta, vreau si o a doua opinie!
  Medicul:
  – Bine, bine, esti si urât!

 2. Burcu lavinia spune:

  Cu cine putem vorbii ptr consultații?Un număr de contact?