Noutati :

Premiera pentru Timisoara! Campanie pentru sterilizarea gratuita de caini si pisici! Cine sunt beneficiarii?

23 octombrie, 2015 - 10:31 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Asociatia Pet Hope Timisoara si partenerul lor elvetian NetAP (Network for Animal Protection), precum si Cabinetul Veterinar Animals First, invita timisorenii sa inscrie caini si pisici pentru sterilizari gratuite, in cadrul unui proiect social dedicat orasului Timisoara si imprejurimilor acestuia.

Prima campanie de sterilizari, actiune in premiera pentru Timisoara si parte a proiectului social, va incepe luni, 26 octombrie 2015, si se va adresa urmatoarelor categorii de animale si stapanilor sau protectorilor acestora: (a) animale detinute de pensionari, animale detinute de someri, animale detinute de familii cu venituri reduse, (b) animale salvate de pe strada si adoptate de familii, (c) pisici fara stapan si (d) caini care traiesc in curtile sau in jurul firmelor si a zonelor industriale pentru care firmele sunt dispuse sa isi asume responsabilitatea si sunt de acord sa le inregistreze pe numele lor.

Ca parte a comunitatii din Timisoara dorim sa contribuim activ la reducerea numarului de animale care sunt abandonate pe strada. O metoda umana de a contribui in acest sens este prin sterilizarea cainilor si pisicilor care ar putea deveni surse de pui nedoriti. Un asemenea proiect este in concordanta cu procedurile acceptate de sterilizare a animalelor si cu standardele europene. Cu sprijinul populatiei putem obtine rezultate rapide si sustenabile. Deoarece nu asteptam o participare financiara din partea autoritatilor locale, costurile initiale sunt suportate de partenerul nostru NetAP. in egala masura, stapanii de animale sunt importanti pentru succesul proiectului deoarece dorim sa producem o schimbare pozitiva in ceea ce inseamna detinerea responsabila de patrupede”, a spus Alina Vacaru, managerul Asociatiei Pet Hope.

Aceasta prima campanie de sterilizari si intreg proiectul social sunt implementate si sponsorizate prin parteneriatul Animals First, Pet Hope and NetAP, scopul fiind unul social si strict legat de bunastarea animalelor, deoarece beneficiarii sunt animalele ale caror stapani nu au resurse financiare pentru asigurarea serviciilor veterinare. Intentionam de asemenea sa ajutam acesti stapani sa respecte legea existenta care prevede obligativitatea microciparii si a inregistrarii animalelor in RECS. Solutia propusa de noi este urmatoarea: Animals First, Pet Hope and NetAP sterilizeaza gratuit animalele, iar fiecare proprietar care beneficiaza de gratuitate va achita, in functie de situatia financiara, o contributie de responsabilitate, de 15 lei pentru un caine si 5 lei pentru o pisica.

Acolo unde este necesar, asiguram cazarea postoperatorie a animalelor si in masura posibilitatilor asiguram transportul animalelor la clinica. Facem toate eforturile necesare pentru ca animalele posibile surse de pui sa fie operate la timp, pentru a preveni aruncarea lor in strada. Fiecare animal internat la cabinetul Animals First va beneficia de cele mai bune conditii si materiale sanitare deoarece credem ca toate animalele sunt egale, indiferent de posibilitatile financiare al stapanilor. Vom incepe proiectul social cu sprijinul unei reputate echipe de trei veterinari elvetieni si vom continua la aceleasi standarde inalte” a declarat dr. Noemi Kiss, proprietar al cabinetului Animals First.

Frumusetea acestui proiect este ca putem construi o solutie de castig pentru toate partile implicate si sa imbunatatim standardul general de viata al comunitatii locale. Numarul animalelor fara stapan va fi controlat prin aplicarea unor masuri umane acceptate la nivel international. Persoanele cu venituri reduse vor fi sprijinite in intentia lor de a-si ingriji animalele de companie, iar proprietarii responsabili se vor putea alinia cerintelor legale de detinere a unui animal de companie. La randul lor, prin acest proiect social, autoritatile locale vor fi sprijinite cu managementul cainilor fara stapan, iar procesul de constientizare privind bunastarea animalelor ne asteptam sa aibe un efect pozitiv asupra activitatii veterinarilor locali, deoarece proprietarii care dezvolta o mai mare preocupare fata de animalele lor de companie vor fi redirectionati catre cabinetele veterinare de proximitate pe care vor ajunge sa le viziteze pentru servicii precum vaccinarea sau deparazitarea animalelor. Acest proiect social poate deveni un model de succes pentru alte orase, caci este un exemplu excelent despre cum mai multe organizatii pot colabora in vederea obtinerii unor rezultate benefice pentru toata lumea”, a declarat Esther Geisser, fondator si presedinte al Asociatiei NetAP.

Parteneriatul Animals First – Pet Hope – NetAP este menit sa curme suferinta animalelor care beneficiaza de proiect, sa ajute comunitatea si autoritatile locale in procesul de management sustenabil si eficient al populatiei canine si feline, si nu in ultimul rand, parteneriatul tinteste educarea populatiei privind conditiile si obligatiile de detinere a animalelor de companie.

Pentru inscrierea animalelor pe lista de sterilizari gratuita si pentru a afla cum puteti deveni beneficiar al proiecului social va rugam apelati numarul 0737448454 sau sa trimiteti un mail pe adresa [email protected]Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. In Ploiest se face asta din 2012 .Un sfat: axati-va pe femele ,este important. Mult succes ,bravo!!!!!!!!!

 2. Cel puţin momentan numărul de telefon din articol nu este disponibil… Pentru detalii şi programări puteţi suna însă direct la reprezentantul Pet Hope, Alina Văcaru: 0723-004.769.

 3. Un lucru foarte bun!!!!Doar ca,eu am dat peste un medic fara scrupule si m-a costat sterilizarea unei cateluse de6 kg bischon 300 lei desi „prima strigare”fusese de 250 lei cu laser si ….finalul a fost la 300,CLASiC.
  Am contactato pe d-na Vacaru in privat pe facebook,fiind „prietene”dar nu mi-a raspuns….Probabil nu faceam parte din categoria celor cu,care isi putea etala voluntariatul…
  Eu am fost constransa de urgentarea sterilizarii deoarece fetita mea apucase sa se imperecheze…Nici astazi nu mi-a raspuns aceasta d-na si….cam ,acum ar fi trebuit sa nasca fetita mea daca stateam in baza acestei d-ne….
  Ii doresc noroc in afirmare macar cu acesti nevinovati ai strazii.
  Ps,aveam de gand sa fac o donatie in cazul in care mi-ar fi sterilizat fetita….