Premiera pentru Romania. Unul dintre cei mai valorosi medici din Timisoara, fata in fata cu parintii microchirurgiei in implantologia orala. Isi deschide portile Congresul Implants Connected to Nature

TIMISOARA. Se pregateste o noua premiera pentru Romania, menita sa revolutioneze una dintre cele mai importante ramuri ale Medicinei, cea Dentara.

In aceasta toamna isi deschide portile, la Cluj Napoca, unul dintre cele mai asteptate evenimente medicale: Congresul Implants Connected to Nature, care va reuni lectori de top, faimosi in intreaga lume.

Printre ei, prezente cu totul speciale, pentru prima data in tara noastra. Vorbim despre inventatorii unor proceduri chirurgicale care au revolutionat implantologia orala.

Vedetele incontestabile ale evenimentului sunt Dr. Otto Zuhr si  Prof Dr. Markus Hurzeler, supranumiti ‘parintii microchirurgiei in implantologia orala’, datorita faptului ca acestia au introdus conceptul microchirurgical in acest sector al Medicinei Dentare, precum si tehnica BONE SHIELD (care presupune mentinerea unei parti a radacinii dentare in jurul unui implant dentar).

Unu dintre cei mai straluciti medici din Timisoara, presedintele Societatii Romane de Stiinte Dentare, Prof. Univ. Dr. Emanuel Bratu, spune ca evenimentul de anvergura de la Cluj Napoca va pune Romania pe harta reperelor in Medicina Dentara.

Dr. Otto Zuhr si Prof. Dr. Markus Hurzeler sunt autorii cartii <Plastic-Esthetic Periodontal and Implant Surgery: A Microsurgical Approach>, aparuta in 2012, un bestseller, care contine notiuni despre ceea ce inseamna sa inserezi un implant corect si sa manipulezi tesuturile inconjuratoare. Este o carte care da un concept de lucru. Cred cu tarie ca, impreuna cu ceilalti lectori de valoare care vor sustine workshopuri si conferinte, acest Congres poate sa ofere notiuni de baza si notiuni avansate in implantologie, astfel incat sa fie puse in practica lucuri noi. Acest Congres a fost si reprezinta cea mai buna alternativa de a invata despre implantologie in Romania”, declara Prof. Univ. Dr. Emanuel Bratu – Presedintele SRSD (Societatea Romana de Stiinte Dentare), medicul timisorean ce provine dintr-o familie care isi dedica de generatii viata si preocuparile academice pentru dezvoltarea Medicinei Dentare.

CITESTE SI: ‘Eu stiu de la bunicii si parintii mei ca doctorul este in slujba pacientului’. Povestea fascinanta a medicului Emanuel Bratu, faimosul stomatolog din Timisoara, in care dragostea pentru aceeasi meserie numara deja trei generatii 

Congresul Implants Connected to Nature, organizat de Societatea Romana de Stiinte Dentare (SRSD), se afla la a X-a editie si sta sub semnul educarii, formarii si pregatirii medicilor dentisti care vor deprinde de la cei mai buni specialisti in domeniu concepte si idei cu fundamentare stiintifica.

Evenimentul se va desfasura in perioada 25 – 27 octombrie la Cluj Napoca, la Grand Hotel Italia.

Inscrierea participantilor se poate face pe adresa de e-mail: [email protected], iar informatii se pot obtine la numarul de telefon 0736648643.

Detalii si pe Facebook.

***

Despre SRSD

Asociatia Societatea Romana de stiinte Dentare a fost infiintata in anul 2013 cu scopul de a contribui activ la evolutia stiintelor dentare in Romania. De-a lungul timpului, aceasta a creat o comunitate dinamica si a facilitat comunicarea multidisciplinara intre specialisti. Totodata, SRSD faciliteaza si dezvolta dialogul institutional cu alte asociatii de profil, societati academice, unitati de invatamant superior, agentii guvernamentale si non-guvernamentale nationale si internationale care au ca scop dezvoltarea medicinei dentare si imbunatatirea gradului de sanatate al populatiei si, de asemenea, SRSD contribuie prin activitatea sa la informarea corecta a pacientilor si a publicului larg cu privire la Medicina Dentara si sanatatea orala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.