Premiera pentru o universitate din Romania: Universitatea de Vest Timisoara are protocol cu Directia Generala Anticoruptie

Mita pentru examene ori alte fapte de coruptie vor deveni istorie in Universitatea de Vest Timisoara! In premiera pentru invatamantul superior din Romania, s-a iscalit un parteneriat intre UVT si DGA!

Colaborarea are ca scop, din declaratiile partilor, inlaturarea eventualelor acte de coruptie din Universitatea de Vest din Timisoara.

Studentii, a caror organizatie s-a alaturat proiectului, vor fi indemnati  sa reclame orice demers ilegal.

Potrivit rectorului UVT, Marilen Pirtea, discutiile privind realizarea protocolului au demarat in urma cu aproximativ jumatate de an, iar astazi s-a ajuns la semnarea documentelor propriu-zise.

”Scopul este sa le aratam studentilor si colaboratorilor ca institutia noastra este cat se poate de transparenta. Mesajul pe care vrem sa-l trasmitem este de zero toleranta pentru actele de coruptie. Actiunile vor viza atat actul educational cat si o cheltuire optima a fondurilor publice”, a declarat Pirtea.

”Initiativa este unica si va avea ca scop principal constientizarea, in randul profesorilor si studentilor, a faptului ca actele de coruptie ii pun in pericol. Se va realiza in comun un ghid anticoruptie, dar si afise pentru a promova numarul Telverde care va fi disponibil pentru sesizari”, a precizat si Laurentiu Tamaseriu, din partea filialei timisene a DGA.

In campanie se va implica si Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest Timisoara. Liderul OSUT, Anca Babet, a asigurat ca initiativa este dorita de studenti.

Potrivit rectorului UVT, protocolul a putut fi incheiat si pentru ca in institutie nu sunt in prezent demarate alte investigatii. ”Nu ne dorim sa apara cazuri de coruptie, dar nici nu putem sa excludem aceasta posibilitate”, a completat Marilen Pirtea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. „Vom desfăşura şedinţe educative, vom împărţi fluturaşi, va fi realizat un ghid anticorupţie”
    Adică, aici sunt banii dumneavoastră :))… Cele mai tari „anticorupţii” din românica ultimilor 20 de ani au fost „studiile” de tot soiul. Teoria bate românia, cu rrrr mic. Cu cât „cântă” mai tare papagalul, cu atât e mai naşpa… Plata per capita a distrus tot învăţământul – toate universităţile şi şcolile au devenit rahaturi comerciale, cu gardul vopsit, eventual… Nu s-a opus nimeni, toţi beliţii de profi doctori s-au „adaptat” la afacere… Asta e ruşinea şi durerea…

  2. Ofiterul DGA-Laurentiu Tamaseriu nu este in masura sa ne tina prelegeri :”Initiativa este unica si va avea ca scop principal constientizarea, in randul profesorilor si studentilor, a faptului ca actele de coruptie ii pun in pericol. Se va realiza in comun un ghid anticoruptie, dar si afise pentru a promova numarul Telverde care va fi disponibil pentru sesizari”,deoarece sistemul in care aactivat,cel a pasapoartelor,NU era,cred, „usa de biserica”,CORECT ?