Premiera! NATO organizeaza un exercitiu de urgenta in Romania. Cand va avea loc?

Targu Mures va fi gazda unui exercitiu de urgente civile pe simulare virtuala, oraganizat de NATO. Potrivit resprezentantilor Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne, evenimentul va avea loc intre 4 si 7 iulie.

Raed Arafat a precizat că exercitiul va presupune o urgenta majora cu un numar apreciabil de victime si de persoane care trebuie evacuate, iar in acest fel, va fi testata capacitatea reala de interventie in caz de necesitate.

„La Targu Mures urmeaza sa se desfasoare un exercitiu NATO pe urgente civile. Este un exercitiu la care vor participa 14 — 15 tari. Nu va fi un exercitiu cu echipamente desfasurate in teren, cu victime simulate, ci o sa fie un exercitiu in care va fi folosit simulatorul virtual pe care il avem la Targu Mures. Se lucreaza de 6 luni la acest exercitiu, au fost mai multe sesiuni de planificare, din care ultima a fost saptamana aceasta si s-a incheiat ieri. (…) In acest mod, dupa cum spun colegii nostri de la NATO, nu a fost facut nicaieri in lume un exercitiu de urgente civile sub egida NATO pe simulare virtuala. Deci este o premiera pe care inclusiv ei o testeaza, sa vada cat de eficienta este”, a explicat Arafat.

Detalii aici.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...