Noutati :

Premiera nationala la Timisoara. Sectia sarba a Teatrului Merlin, gata sa-si primeasca spectatorii

12 noiembrie, 2019 - 02:48 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin” – sectia in limba sarba – a pregatit spectacolul DON JUAN DIN LEUŠIĆ de Borisav Atanasković, o monodrama sustinuta de Marko Adzic sub coordonarea artistica a Madalinei Ghitescu-Petre.

Productia Teatrului „Merlin” a participat de curand la Festivalul Formelor de Teatru Mic, la Centrul Cultural din Kotlujevac, Zajecar din regiunea Timok, Sebia, si a avut mare succes de public.

Scriitor de literatura pentru copii si adulti, actor, dramaturg, realizator de emisiuni radio, tv, ziarist si director radio, Borisav Atanasković, autorul textului, s-a nascut la data de 10 mai 1931, la Belgrad. Studiile gimnaziale le-a terminat in orasul natal, ulterior absolvind Facultatea de Actorie la Novi Sad, in anul 1953, la clasa lui Jurij Rakitin Ljvoviča si Faculatea de Filologie din Belgrad, la sectia Limba si Literatura Sarbo-Croata. A scris piese de teatru radiofonic pentru copii, drame tv pentru copii, radio drame pentru adulti si scenarii tv.

Monodrama „Don Juan din Leušić ” a fost scrisa in 1974, in seria de comedii radio pentru adulti si a fost inregistrata audio si filmata, in acelasi an, difuzandu-se pe programul 2 al Radio Belgrad.

Despre personajul arhetipal prezent in pielea barbatului care este si unicul protagonist al piesei, Madalina Ghitescu-Petre spune: „Un suflet masculin, incalcit in propriul sau univers feminin, inconjurat de treisprezece suflete-femei, incearca sa-si gaseasca alinare in idealul feminin pe care l-a format, obsesiv, in minte. O simfonie sensibila, universal valabila, compusa de Borisav Atanasković care ne descopera spiritul masculin, primordial, necizelat, nelinistit, nemangaiat, cautand mereu figura feminina, materna, care sa il recuprinda.”

Spectacolul, recomandat persoanelor peste 16 ani, se va juca in data de 15 noiembrie, de la ora 19:00, in cadrul „Festivalului de o zi”, va dura 40 minute si va avea supratitrare in limba romana.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...