Noutati :

Premiera nationala la Timisoara. Platforma unica in Romania pentru a doua opinie, gratuita, in cazul pacientilor cu boli interstitiale pulmonare

14 iunie, 2021 - 10:12 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara a pus la dispozitia pacientilor cu patologii pulmonare (fibroza si alte boli interstitiale), dar si a medicilor care doresc sa obtina o a doua opinie, o platforma de online de diagnosticare gratuita.

Diagnosticul este stabilit de o echipa multidisciplinara formata din specialisti in pneumologie si radiologie ai unitatii sanitare din Timisoara. Pagina de internet ce cuprinde platforma este securizata, iar medicul curant sau pacientul pot incarca rezultatul investigatiilor imagistice, dar si alte documente medicale pentru obtinerea unei a doua opinii.

Utilizatorul isi creeaza un cont, se logheaza cu o parola, care se genereaza automat si care ofera securizare suplimentara, si isi introduce datele personale. Informatiile din contul utilizatorului pot fi vazute exclusiv de cel care incarca informatiile in platforma si de medicii care fac parte din echipa de diagnostic.

Pacientul sau medicul acestuia pot sa introduca in platforma imagini CT, istoricul medical, informatii despre alte afectiuni, dar pot sa adauge si probele functionale pe care le-a facut pacientul de-a lungul timpului, de exemplu, analiza de spirometrie. Odata finalizata aceasta etapa, informatiile intra in atentia echipei de specialisti ai spitalului nostru care evalueaza cazul. In unele situatii sunt solicitate informatii sau investigatii suplimentare, dupa care echipa noastra se pronunta asupra diagnosticului, practic realizeaza o incadrare in boala. Opinia medicala a echipei de pneumologi si radiologi vine insotita de recomandari de investigatii si monitorizare. Nu oferim insa tratament”, explica SL. Dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

De asemenea, echipa multidisciplinara ofera informatii medicului curant si face recomandari pentru consult.

Pneumonia Interstitiala Difuza (PID) reprezinta un grup de peste 200 de afectiuni respiratorii care afecteaza structura anatomica a plamanului. Diagnosticarea este dificila din cauza suprapunerii numarului mare de boli care au aceleasi simptome. De aceea, diferenta o face experienta medicala, indeosebi in ceea ce priveste partea imagistica. Din pacate, unele dintre afectiuni sunt foarte severe si au o rata de supravituire medie de 4-5 ani”, spune SL. Dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara

De altfel, Clinica de Pneumologie a Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara este centru de referinta prinvind patologia interstitiala pulmonara, certificat de Ministerul Sanatatii inca din 2019.

Pagina de internet a proiectului poate fi accesata AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si cam ce adresabilitae are aceast nou „succes” din multiplele „succesuri” de la V Babes. Din ciclul : „hai sa ne bagam in seama”.