Noutati :

Premiera nationala la Timisoara! Parteneriat intre Universitatea de Vest si Inspectorate scolare din 8 judete, pentru excelenta in invatamant!

28 februarie, 2013 - 02:35 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Un parteneriat intre opt inspectorate judetene scolare din tara si Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) a fost semnat, in premiera pe tara, pentru atragerea celor mai buni elevi la cursurile de invatamant superior.

Parteneriatul a fost semnat de inspectorii din judetele Timis, Caras- Severin, Arad, Bihor, Mehedinti, Gorj, Alba si Hunedoara.

Este o premiera in mediul universitar din Romania. Suntem o universitate dinamica si incercam, pas cu pas, sa ne adaptam vremurilor. Nu stam sa asteptam permanent decizii centrale, ci incercam sa fim actori activi ai mediului educational de cercetare din Romania (…) Parteneriatul nu este unul limitativ, putem genera idei si pe parcurs”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Prin acest parteneriat, UVT nu isi propune majorarea numarului de studenti, a precizat Pirtea, ci isi propune sa atraga cei mai buni elevi, cu ajutorul inspectoratelor scolare.

Nu ne propunem marirea numarului de studenti, UVT are suficienti studenti, ci ni-I dorim pe cei mai buni si de aceea ne adresam inspectoratelor scolare, sa ii identificam pe cei mai buni elevi si sa ii atragem spre Timisoara. Numai in acest an universitar, in anul intai s-au inscris la diverse facultati din cadrul UVT, 42 de olimpici nationali, inclusive eleva de la Iasi care a luat cea mai mare medie la Bacalaureat”, a declarat Pirtea.

Potrivit rectorului UVT, Universitatea timisoreana pregateste si un pachet atractiv pentru studentii de anul intai, cu mai multe facilitati, inclusiv locuri in caminele studentesti. Mai mult, UVT este in plin proces de identificare a unor internate scolare pe care sa le preia in gestiune, sa le renoveze si sa cazeze acolo studenti.

La Universitatea de Vest din Timisoara sunt inscrisi aproximativ 18.000 de studenti.

Foto: George MorganInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitări!

  2. UVT – o fabrica de someri cu diploma sau angajati pe posturi pentru care nu e necesara pregatirea universitara…