Noutati :

Premiera nationala in sistemul cameral, la Timisoara. CCIA Timis are primul presedinte femeie

28 februarie, 2022 - 03:55 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
3

TIMISOARA. Sistemul cameral din Romania marcheaza o noua premiera, la Timisoara. Dupa 16 ani in care Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a fost condusa de omul de afaceri Georgica Cornu, urmatorul mandat revine primei femei din tara care va conduce o camera de comert, Florica Chirita.

Cu o cariera de mai bine de 30 de ani in Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Florica Chirita a fost, pe rand, referent de specialitate, sef serviciu, director general adjunct, director general si presedinte executiv, iar in urmatorul mandat va conduce institutia din pozitia de presedinte.

A fi manager performant inseamna sa fii “predispus” la munca asidua si implicare totala. Este un rol care mi s-a potrivit, pe care l-am dus la bun sfarsit cu succes, dar pe care vreau sa-l continui.

Cred cu convingere si ma regasesc in cuvintele unui cunoscut profesor australian si antreprenor ca “Trecutul iti da radacini, prezentul iti da energie, iar viitorul iti da aripi” (dr. Andrew Rixon). Chiar si Camera de Comert Timis se regaseste in aceste cuvinte. CCIAT este o organizatie care pretuieste continuitatea si isi construieste viitorul pe temelia trecutului„, a spus Florica Chirita in discursul sau.

Noul presedinte al CCIAT a trecut in revista toate realizarile din ultimii ani, printre care infiintarea Biroului Unic al CCIAT, programele de informare si instruire a firmelor in privinta reglementarilor legislative sau internationalizarea firmelor si afacerilor.

Camerele de Comert din Romania sunt abilitate prin lege sa faca lobby si sa apere si sa reprezinte interesele economice ale comunitatii de afaceri locale.

CCIA Timis face acest lucru si o face cu succes! In calitatea mea de Director General, apoi de Presedinte Executiv, la toate intalnirile pe care le-am avut cu reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat in Romania si ai corpului diplomatic al Romaniei acreditat in strainatate, cu presedinti de camere de comert, cu membri ai Guvernului Romaniei – fie ca au fost prim-ministri, ministri sau secretari de stat, am promovat comunitatea de afaceri timiseana. Dupa caz, am prezentat problemele/spetele unor companii sau sectoare si am solicitat raspunsuri si rezolvari.

In plus, intalnirile mele cu corpul diplomatic, strain sau roman, s-au finalizat cu agende de lucru concrete, nu au fost doar niste intalniri protocolare. Si la nivelul administrației publice locale, am reusit sa intermediem contacte si chiar semnarea de acorduri de colaborare„, a continuat noul presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Printre principalele obiective stabilite de Florica Chirita pentru urmatorul mandat se numara implicarea si incurajarea participarii in fenomenul cameral, implementarea conceptului de diplomatie economica si imbunatatirea calitatii profesionale si dobandirea aptitudinilor de lucru in echipa.

Viziunea mea este de a promova si proteja conceptul de camera de comert ca entitate intermediara esentiala intre guvern si mediul de afaceri. Sa nu uitam ca organizatiile camerale sunt singurele entitati care pot face lobby si intermedia relatiile dintre mediul de afaceri si administratia publica centrala si locala.

Imi doresc ca a fi membru al Camerei de Comert Timis sa insemne garantia pentru succesul afacerilor.

Incredere, respect, responsabilitate, colaborare – sunt valorile care ne fac mai puternici impreuna, ne ajuta sa cream viitorul pe care ni-l dorim. Este angajamentul meu activ si onest„, a incheiat Florica Chirita, presedintele CCIAT.

De asemenea, in cadrul sedintei ce a avut loc in 28 februarie, au fost alesi vicepresedintii CCIAT, dar si consiliul de conducere al institutiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Numai mosi si babe…

  2. …cu un limbaj de lemn.

  3. asa, si?