Premiera nationala: Absolventii Facultatii de Jurnalism din Timisoara au depus juramantul de onestitate profesionala

TIMISOARA. Premiera academica nationala la Timisoara. Aproximativ 40 de absolventi ai Facultatii de Jurnalism din cadrul Facultatii de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii din Timisoara au depus un juramant de onestitate profesionala.

„Eu (fiecare si-a spus numele pe rand), absolvent al specializarii de jurnalism din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara jur ca in activitatea mea de jurnalist sa fiu corect, sa spun adevarul, sa fiu de partea dreptatii, sa actionez spre binele publicului si sa nu-l induc in eroare. Jur sa apar democratia si dreptul la informare al cetatenilor. Asa sa-mi ajute bunul Dumnezeu”, asa a sunat juramantul depus de tinerii absolventi, la terminarea facultatii..

„Astazi lansam o premiera, am vrea noi sa credem ca e nationala, un asa numit juramant al lui Hypocrate in domeniul jurnalismului. Nu inseamna ca se intampla ceva deosebit, inseamna ca se intampla tot ceea ce au invataat de-a lungul anilor de facultate studentii nostri si astazi isi iau un angajament, pana la urma si-l iau ei cu ei de a fi fideli meseriei pe care au dorit sa o imbratiseze si pana la urma aceasta este mai mult decat o meserie, este o menire a lor, o menire de a arata realitatea, de a arata normalitatea, de a arata fidel ceea ce se intampla si pana la urma de a aduce la cunostiinta oamenilor in mod real toate evenimentele, toate faptele, pentru ca acestia sa poata decide in fiecare zi viitorul lor in cunostiinta de cauza. Este o premiera si un inceput. Am vrut sa transpunem acest juramant al lui Hypocrate in acest domeniu pentru ca intr-adevar este un domeniu de mare importanta si impact in randul lumii”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara care a fost prezent la eveniment.

Festivitatea s-a incheiat, cum altfel, decat cu intonarea celebrului Gaudeamus, iar tinerii absolventi au spus ca pasesc increzatori spre noua lor meserie.

Foto: George Morgan

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. erie spune:

  Is curios daca Iepure lia Lucia ( cica ziarista )a depus si ea juramantul cand a terminat” Stefan Gheorghiu „, nu de alta dar lauda uslasii toata ziua , pana la urma cred ca a fost informatoare in facultate cum se zvoneste .

 2. dottore spune:

  Doamne ce prostie. Imi fac cruci de juma de ora. Ce idiot a avut initiativa? Trebuie arestat de loc pentru imbecilitate

 3. Mischie spune:

  As vrea sa vad un juramant si in cazul absolventilor de Stiinte Economice, care sa jure ca niciodata nu o sa ascunda evaziunea fiscala in actele contabile, cum la fel as vrea un juramant de la cei care fac Facultatea de Educatie Fizica si Sport, sa nu se mai lase sedusi de trimisii caselor de pariuri! Nu-i uit nici pe cei de la Geografie, Bilogie, Istorie si alte facultati de profesori, care ar trebui sa jure ca nu vor lua spaga niciodata la bac sau in cancelarie! Sa fin seriosi, o initiativa de imagine, jalnica pentru gandirea rectorului Pirtea

 4. dan radosav spune:

  Felicitari studentilor si dascalilor care au gandit si pus in practica o astfel de initiativa. Felicitari domnului rector Marilen Pirtea si domnului profesor Lucian Ionica.