Noutati :

Premiera la Universitatea Politehnica Timisoara. Tinerii cercetatori, finantati cu peste 700.000 de lei

5 decembrie, 2017 - 02:21 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara a lansat o provocare tinerilor cercetatori, de a participa la o competitie interna de proiecte de cercetare-dezvoltare, locul intai din fiecare domeniu urmand sa fie finantat cu cel putin 10.000 de euro. In premiera nationala, o parte din finantare e asigurata de mediul privat, iar restul din fondurile proprii ale UPT, bugetul total al competitiei fiind de aproximativ 150.000 de euro.

La competitie au putut participa doar tineri cercetatori, in varsta de pana la 45 de ani, cu titlul de asistent universitar sau sef de lucrari/lector universitar. Au intrat in competitie 76 de proiecte, structurate pe 14 domenii de cercetare din UPT. Jurizarea a fost externa si a fost realizata in universitati membre ale ARUT (Alianta Romana a Universitatilor Tehnice), altele decat Universitatea Politehnica Timisoara.

O a doua etapa a competitiei va avea loc in cursul lunii ianuarie 2018, cand proiectele de pe locurile necastigatoare din prima etapa vor avea sansa sa fie finantate de catre agenti economici interesati de temele de cercetare respective.

Competitia a urmarit sprijinirea cadrelor didactice si a cercetatorilor tineri care isi desfasoara activitatea in UPT pentru a initia teme de cercetare care sa fie ulterior dezvoltate sub forma unor proiecte complexe nationale si internationale. De asemenea, s-a urmarit dezvoltarea profesionala a tinerelor cadre didactice si cercetatori, intensificarea colaborarilor cu mediul economic, cresterea productiei stiintifice a UPT prin publicarea in reviste ISI, participarea tinerilor cercetatori la conferinte de prestigiu nationale si internationale, dezvoltarea infrastructurii de cercetare (din sumele respective vor putea fi achizitionate echipamente).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...