Noutati :

Premiera la Timisoara! Peste 2.000 de tineri din Romania si Ungaria vor juca intr-un spectacol trilingv de teatru virtual. VEZI VIDEO!

10 iulie, 2012 - 02:14 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: CULTURA
1


TIMISOARA. Tineri de liceu din Timisoara si Szeged pot participa la un spectacol virtual, urmand sa creeze o punte culturala intre cele doua tari. Liceenii vor invata, de la mentori cum sa-si dezvolte abilitatile artistice.

E-THEATRUM este un proiect conceput pentru a reuni producatori, e-traineri, tineri cu aptitudini artistice, actori si spectatori din spatiul ungaro-roman si de a realiza, impreuna, un pod cultural, care ofera noi posibilitati de comunicare si conexiune intre Public si Teatru”, explica Attila Balasz, directorul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara.

Selectia tinerilor va incepe in luna august, atat in Timisoara, cat si in Szeged. Pot participa elevi de liceu, de la unitatile de profil artistic, dar si de la celelalte unitati scolare, elevi care doresc sa deprinda si sa-si dezvolte abilitatile artistice, de coregrafie, de teatru sau cele muzicale.

Scopul acestui proiect nu este sa facem spectacol. Noi nu facem un cerc de teatru, ci de pregatire si dezvoltare a copiilor. In prima etapa vor fi cate 15 tineri din fiecare tara, vor fi mentori si coordonatori de specialitate care ii vor pregati”, a precizat directorul Teatrului Maghiar din Timisoara.

Organizatorii asteapta peste 2.000 de persoane sa participe la proiect. Doua orchestre vor fi implicate, cate una in fiecare oras din cele doua tari vecine, care vor canta aceeasi melodie in acelasi timp. Toti cei 2.000 de participanti se vor sincroniza, iar spectacolul de final va consta intr-o piesa care va contine teatru, muzica, dans…

Nu ne-am hotarat inca daca va fi un spectacol trilingv – romana, maghiara, engleza – sau intr-o singura limba – limba engleza”, a explicat Attila Balasz.

2.000 de tineri talentati, din ambele parti ale granitei romano-maghiare, care doresc sa isi dezvolte  aptitudinile artistice, vor fi implicati in programul „Virtual Theatre”

Proiectul „Virtual Theather – Cultural Bridge” se deruleaza in perioada 1 iulie 2012 – 30 iunie 2013 si beneficiaza de sustinerea Uniunii Europene, printr-o finantare europeana de aproape 300.000 de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. *______________revista ” floare albasta = blue ” :TEMA „nu demiterii presedintelui .da cumpararii unei lucrari lirice si a unei flori ! ” sau presedintele iti ofera o BLUE ROSA !:_____*_______”CONSTITUTIA ROMÂNIEI
  TITLUL I
  Principii generale

  Statul român ARTICOLUL 1(4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor – legislativa, executiva si judecatoreasca – în cadrul democratiei constitutionale.”________*_______[IN CADRUL democratiei constitutionale ]_____*______”CAPITOLUL II
  Drepturile si libertatile fundamentale Libertatea economica ARTICOLUL 45
  Accesul liber al persoanei la o activitate economica, libera initiativa si exercitarea acestora în conditiile legii sunt garantate.”_______*_________[LIBERA INITIATIVA !]::::::::::::YES ,WE KEN ! :::::::::::::CADRUL .devine .o clasa de copii = un BLUE MUSIC SYSTEM ! asa cum l-am descris in lucrarea lirica INTEGRALA BLUE – INTGRALA ROZ !::::::::: „INTEGRAM DECI IN TEMA DE CAMPANIE ideea de {ROMANIE LIBERA = bucovina de nord + basarabia + latura libera } + partide si grupari politice ce il sustin pe presedintele TRAIAN BASESCU + comuicarea si votul cu cetatenii romani de pretutindeni „::::::::::::ungureanu !.gheorghe flutur .ion lungu curic anton.emil boc. _________mihai grigore – poet , no 1 liric mondial , zona metropolitana suceava -ROMANIA , [ideea bursei scolare si de e- bisniss inbucovina de nord si basarabia ! = e- EMINESCU !], SGUAR PHILADELPHIA , 12h11′!____*_________nota speciala . to b l u e hilary clinton ! , to BLUE white house !________*