Noutati :

Premiera la Timisoara. Initiativa pentru sustinerea tinerilor artisti, absolventi ai Facultatii de Arta si Design

19 octombrie, 2020 - 09:21 AM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. In premiera, la Timisoara se organizeaza EMERGING ARTISTS AWARDS 2020, o initiativa de sustinere si promovare a tinerilor artisti, absolventi ai Facultatii de Arta si Design. Vor fi expuse 30 de lucrari de arta contemporana (pictura, sculptura, instalatii, ceramica, grafica).

Expozitia isi deschide portile in 22 octombrie, de la orele 18.00 in Galeria Calpe (Bastion Theresia), Timisoara.

Evenimentul EMERGING ARTISTS AWARDS 2020, organizat de Expose Architecture, este unul laudabil si vine sa imbogateasca peisajul cultural timisorean. O societate sanatoasa si progresista isi recunoaste si promoveaza valorile. Gian Pietro Serra prin EAA 2020 vizeaza exact acest aspect important si tot mai dificil in contextul actual. (…) De asemenea EAA 2020 constituie un moment fertil pentru perspectiva anului 2023 când Timisoara va performa pe podiumul excelentei internationale prin titlul de Capitala Culturala Europeana. Parteneriatul dintre UVT, Facultatea de Arte si Design si Expose Architecture este unul onorant pentru ambele institutii si speram sa fie consolidat pe parcursul timpului. impreuna, vom putea lasa o amprenta identitara substantiala in istoria culturala a orasului nostru.„, spune prof. univ. dr. Camil Mihaescu, Decan Facultatea de Arte si Design – Universitatea de Vest Timisoara

Ca artist aflat la inceputul carierei profesionale, pe care o visezi a fi „de succes”, sa fii remarcat dintr-un numar insemnat de absolventi ai unei facultati de arta te pune intr-o postura mai mult decât onoranta. si aceasta, din mai multe considerente.
(…) A fi artist contemporan inseamna, in fond, a fi un martor al timpului tau, capabil sa investgheze, sa observe, sa simta, sa inteleaga si sa-i ofere societatii un „portret in oglinda”. Un alt considerent, dar nu si cel din urma, ar fi convingerea ca „investitia” pe termen lung intr-ale artei, cu orice efort, merita creditata.”, spune prof. univ. dr. Adriana Lucaciu, artist vizual.

Artistii care vor expune sunt: Mirela-Madalina Cerbu, stefan Curelici, Sanziana Gheorghe, Vlad Jelmarean, Silviu Preda, Alexandra-Daniela Satmari, Decebal Gabriel Taroi

Expozitia va ramane deschisa pana la 30 octombrie 2020.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...