Noutati :

Premiera la Opera Nationala Romana din Timisoara. Norma se va juca duminica seara cu casa inchisa!

18 noiembrie, 2015 - 10:35 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Este cea de-a doua premiera a anului la Opera Nationala Romana. Este vorba despre spectacolul Norma care se va juca la Timisoara, duminica.

Reprezentantii Operei din Timisoara au anuntat ca biletele au fost vandute in proportie de 90-95 la suta, iar pana la data spectacolului vor fi epuizate intergral.

Opera Norma de Vincenzo Bellini va avea premiera, la Timisoara, duminica, 22 noiembrie, de la ora 19.00.

In functie de categorie, biletele la acest spectacol costa intre 20 si 60 de lei. Informatii si rezervari se pot obtine la numarul de telefon 0256.20.12.86 (zilnic in intervarul orar 10:00-13:00 si 17:00-19:00).

Conducerea muzicala ii apartine lui DAVID CRESCENZI (Italia), iar regia artistica, decoruri si costume sunt semnate de MARIO DE CARLO (Italia).

Distributia acestei piese este urmatoarea: Norma – DIMITRA THEODOSSIOU (Grecia), Adalgisa – MIROUSLAVA YORDANOVA (Bulgaria), Pollione – CALIN BRATESCU (Bucuresti), Oroveso – ROBERTO SCANDIUZZI (Italia), Clotilde – CRINA VEZENTAN, Flavio REMUS – ALAZAROAE, copiii Normei – DARIA si LUCA BADESCU.

Participa corul, orchestra si ansamblul de balet ale Operei Nationale Romane Timisoara.

Norma este o opera in doua acte fiind scrisa de Vincenzo Bellini, dupa un libret de Felice Romani (dupa tragedia omonima a lui Alexandre Soumet).

Premiera operei a avut loc la Teatro alla Scala („Scala”) din Milano in 26 decembrie 1831.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...