Noutati :

Premiera istorica: Ungaria si-a cerut oficial scuze pentru Holocaust

25 ianuarie, 2014 - 12:14 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Pentru prima data de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, statul maghiar si-a cerut oficial scuze pentru responsabilitatea pe care a avut-o in cadrul Holocaustului.

„Le datoram scuze victimelor pentru ca statul ungar a fost vinovat pentru Holocaust” a declarat ambasadorul maghiar la Csaba Korosi in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul Organizatiei Natiunilor Unite din New York, cu ocazia deschiderii unei serii de evenimente dedicate comemorarii Holocaustului.

Oficialul a transmis in numele statului maghiar ca tara sa se face responsabila pentru ca „nu a reusit sa-si protejeze cetatenii sai si pentru ca a ajutat si a furnizat resurse financiare pentru comiterea unei crime in masa”.

„Institutiile statului ungar de la acea vreme au fost responsabile pentru Holocaust. Scuzele exprimate astazi de statul ungar trebuie sa devina parte a memoriei si identitatii nationale”, a mai spus el.

In anul comemorativ 2014, Ungaria planuieste o serie de evenimente dedicate Holocaustului. In luna septembrie se vor implini 75 de ani de la declansarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial (1939 – 1945).

Sursa: hotnews.ro

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor