Noutati :

Premiera in invatamantul superior din vestul tarii: FEAA, singura institutie de invatamant superior care colaboreaza cu Ministerul Finantelor Publice

15 noiembrie, 2011 - 12:18 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara este singura institutie de invatamant superior din judetele din zona de vest a Romaniei care a incheiat un protocol de colaborare cu unul dintre cele mai importante ministere, cel al Finantelor Publice.

Protocolul, incheiat la initiativa decanului FEAA – UVT, profesor dr. Marilen Pirtea, are ca obiectiv posibilitatea de desfasurare a practicii studentilor si masteranzilor Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor in cadrul Ministerului Finantelor Publice si in toate unitatile subordonate acestuia, in intreaga tara. Studentii care vor face stagiile de  practica vor fi selectati in urma unor criterii stabilite de catre cadrele didactice ale facultatii.

In acelasi timp, FEEA – UVT va sprijini Ministerul Finantelor Publice in recrutarea de personal de specialitate din rindul studentilor, masteranzilor si a absolventilor.

Ministerul Finantelor Publice intelege sa fie partener al FEEA – UVT in formarea si specializarea studentilor si masteranzilor in domeniul finantelor publice. Activitatile acestea vor fi derulate sub supravegherea unui cadru didactic al Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor.

Protocolul pe care l-am incheiat cu Ministerul Finantelor demonstreaza inca o data recunoasterea nationala pe care o are facultatea noastra. Reprezentantii ministerului au mai anuntat ca vor instiinta facultatea de oportunitatile academice oferite de minister si de partenerii sai nationali si internationali. Studentii nostri vor avea posibilitatea sa efectueze stagii de practica in institutii ale statului roman astfel incat sa inteleaga mecanismele de functionare ale sistemului financiar la nivel macro si micro-economic, urmand ca atunci cand vor absolvi facultatea sa fie mai pregatiti si mai bine pozitionati in competitia pentru gasirea unui loc de munca”, spune prof.dr Marilen Pirtea, decanul FEEA.

Protocolul este incheiat pe o perioada nelimitata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce prostii scrieti! De ce nu va documentati? ati erminat cumva feaa?

    Minstrul de finante a terminat la feaa Timisoara. Se vede pe mutra lui asta…Si pe ce spune si face. E doar o anexa a lui Isarescu. Care si el a ajuns profesor tot la feaa, mai demult.

    Decanul din poza e un fost bisnitar de valuta in complex. Nimeni nu intelege cum a ajuns profesor, am cautat pe google scholar, nu are lucrari in reviste straine. Doar participari la tot felul de sesiuni de comunicari etc., carti, cam ca toti fostii mei profi de la feaa.

    Probabil l-a ajutat rectorul care e ruda cu el.

    Probabil va plateste bine ca sa scrieti asa prostii. Ce practica? Nu-ti asigura nici o practica nimeni, totul e pe pile. Si la feaa si in orasul asta. O porcarie..