Premiera in protectia mediului la Timisoara. Calitatea aerului, verificata cu ajutorul primului laborator mobil. Foto

TIMISOARA. Agentia pentru Protectia Mediului Timis are pentru prima data in istoria sa un autolaborator mobil care va fi folosit pentru masurarea calitatii aerului. Acesta a fost primit de la Bucuresti.

CITESTE SI: Biciclisti si trotinetisti, surprinsi ca isi faceau poze selfie cu telefoanele mobile in mers, la Timisoara 

Este de fapt vorba despre un autovehicul dotat cu senzori meteo si aparatura ce permite monitorizare mai multor poluanti: particule in suspensie (PM 10, PM 2,5), dioxid de azot, amoniac, dioxid de sulf, hidrogen sulfurat, oxizi de azot, monoxid de azot, dioxid de azot, azot total, monoxid de carbon, compusi organici volatili (COV).

Laboratorul nu va intra imediat in functiune, ci urmeaza sa fie incheiate procedurile administrative de preluare a acestuia, dar si testarea echipamentelor.

Pentru monitorizarea calitatii aerului inconjurator, in judetul Timis vor functiona in continuare si cele 7 statii automate fixe de monitorizare a calitatii aerului: TM-1  Calea Sagului, Timisoara, TM-2  B-dul. C.D. Loga, Timisoara, TM-3 Carani, Com. Sanandrei, TM-4  Str. I. Bulbuca, Timisoara, TM-5  Calea Aradului, Timisoara, TM-6 Moravita, TM-7 Lugoj.
Imediat ce autolaboratorul va fi functional se va informa Comandamentul pentru Situatii de Urgenta Timis si autoritatile locale pentru asigurarea colaborarii interinstitutionale in caz de poluari accidentale„, au transmis reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Poate reușim să ne scăpăm și de aerele de vedetism ale unor personaje. Bravo Dominic!

  2. Poate fac o vizită inopinată și pe Avram Imbroane.