Noutati :

Premiera in invatamantul superior timisean. Universitatea de Vest reduce cheltuielile cu energia electrica cu peste 50%

11 decembrie, 2013 - 07:54 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara a decis sa achizitioneze energie electrica de pe bursa.  Astfel, conducerea UVT a tranzactionat energie electrica de joasa tensiune pe platforma Bursei de Marfuri, terminalul Timisoara. Rezultatul?

In urma procedurii de achizitie publica, UVT a contractat furnizarea energiei electrice la un pret de 167,85 Mwh, cu 53% mai mic, o reducere semnificativa fata de contractul aflat acum in derulare in cadrul caruia aceleasi prestatii erau executate la un pret de 361,4lei/MWh.  La aceasta procedura, de achizitie publica, au participat un numar de 12 ofertanti.

Noul contract de furnizare al energiei electrice de joasa tensiune a fost semnat potrivit prevederilor legale si Regulamentelor Bursei Române de Marfuri, având o valoare totala de 596.790,67 lei anual.

„Suntem pe o piata a energiei electrice intr-o continua dezvoltare. E pacat sa nu profitam de concurenta existenta pe aceasta piata. in proiectul de management pe care l-am propus in urma cu un an si jumatate se numara si reducerea cheltuielilor, fara a afecta activitatea universitatii si, iata, ca si prin decizia de a cumpara energie electrica de pe bursa am reusit acest lucru. Reducerea cheltuielilor cu energia electrica cu peste 50% ne va permite sa dirijam banii spre alte proiecte care sa mentina Universitatea de Vest in topul institutiilor de invatamânt din România.”,  spune rectorul UVT, Prof. univ. Dr. Marilen Pirtea.

Data la care intra in vigoare noul contract, cu noul tarif pe Mwh, este 1 ianuarie 2014 si are o durata de 12 luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...