Noutati :

Premiera! Fisa ranitului salvat din accident ajunge inaintea lui in Urgente, la Timisoara! Cum e posibil?

23 noiembrie, 2015 - 02:29 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA. Tehnologia merge mana in mana cu Medicina de Urgenta la Timisoara! Echipajele de interventie de pe SMURD si ambulante vor folosi un nou sistem, mai rapid, prin care toate datele esentiale despre un pacient pe care il transporta in mare graba spre Urgente sa ajunga inaintea acestuia la doctorii care il vor prelua. Cu ajutorul unor tablete legate la internet, de pe masini vor fi transmise rapid toate informatiile, in mers.

Sistemul se va implementa la nivel national, insa Timisoara a ‘furat’ startul, astfel ca deja echipele de interventie au inceput probele si folosesc noua tehnologie.

urgente-upu-judetean-timisoara (16)

„Fisa electronica presupune ca toate informatiile pe care le culegem de la pacient sa fie facute pe o tableta, prin bife date pe respectiva tableta, unde se pot completa si medicatia care s-a administrat si procedurile care s-au facut. E un lucru bun. Toate lucrurile acestea vor putea fi facute in mod electronic. In acest fel se va scurta timpul la eliberare, pentru ca nu va trebui la sfarsit decat sa-i dai un print si sa-i si dai omului un soi de scrisoare medicala, e semnificativ mai usor„, a declarat Mihai Grecu, seful UPU a Spitalului Judetean.

Chiar daca toata aparatura necesara implementarii sistemului electronic a fost deja adusa la Spitalul Judetean, deocamdata medicii vor merge in paralel, folosind si sistemul clasic de realizare a fiselor pacientilor.

mihai grecu-urgente

„Sigur, trecerea de la un format de lucru la altul sunt convins ca va crea niste disfunctionalitati. Sigur ca o luna, doua, vom merge in paralel, pana cand ne vom asigura ca lucrurile merg asa cum trebuie si ca nu vor exista sincope ale sistemului. Nu stiu inca modul in care acest program se va interfata cu sistemul informatic al spitalului, pentru ca speranta mea este ca nu va trebui sa avem o dubla evidenta si sa introducem aceleasi date in doua sisteme informatice diferite, pentru ca nu asta este scopul”, a completat doctorul Mihai Grecu.

sistem tehnologizat upu judetean (2)

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean din Timisoara, pana la sfarsitul anului acesta se vor face probe ale sistemului electronic de intocmire a fiselor pacientilor. Iar apoi va fi stabilit concret modul de lucru cu noile dispozitive.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ce face grey’s anatomy :))

  2. Misu, ai furat startul, dom presedinte!