Noutati :

Premiera absoluta la Timisoara Jazz 2019. Omul si Inteligenta Artificiala in duet intr-un concert inedit. Foto

6 noiembrie, 2019 - 12:14 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Doi muzicieni consacrati in Romania vor canta la Timisoara acompaniati de Inteligenta Artificiala.

Petre Ionutescu si Daniel Dorobantu vin la Timisoara pentru a participa la editia a XI-a a Festivalului Timisoara Jazz, iar in ultima zi a evenimentului vor improviza, in zona de fuziune dintre muzica acustica, cea electronica si cea produsa de inteligenta artificiala, intalnind publicul in teritoriile nedescoperite dintre creativitatea umana si perfectiunea tehnologica.

Prin explorarea relatiilor complexe si fascinante dintre om si masina, cultura si tehnologie, concertul invita la sarbatorirea spiritului uman, a creativitatii si a ingeniozitatii care isi gaseste expresia in arte, precum si in stiinta si tehnologie.

Cei doi artisti vor urca pe scena in ultima seara a festivalului, marti, de la ora 20 la clubul Escape Underground Hub. Daniel Dorobantu (electronice) si Petre Ionutescu (trompeta), vor canta alaturi de entitatea de inteligenta artificiala (IA), noul lor tobar. Acesta va participa activ la performance-ul muzical, comportandu-se ca orice entitate de inteligenta artificiala: are propriile idei, improvizeaza si asculta de comenzile date.

Cultura modeleaza tehnologia, iar tehnologia modeleaza cultura. Creativitatea, capacitatea de a da nastere unor forme noi si neasteptate de exprimare, de a depasi repetarea si modificarea a ceea ce exista deja, este adesea vazuta ca o frontiera finala posibila numai pentru mintea umana. Implicatiile si impacturile sociale ale inteligentei artificiale au devenit convingatoare subiecte de interes pentru public, cercetatorii din mediul academic si industrie. Importanta unei conversatii globale despre impactul social si etica IA a aparut in rapoartele din industrie si guvern, precum si in dezbaterile academice, si incepe sa primeasca o atentie sustinuta. Este necesara o mai buna explorare si intelegere a efectelor si a fortelor viitoare care vor rezulta din evolutia si din prezenta crescanda a inteligentei artificiale in lume. Muzica de-a lungul secolelor a fost intotdeauna un precursor si un adoptator timpuriu al noilor tehnologii, a fost intotdeauna un apropiat al matematicii si stiintelor naturii. Noile instrumente i-au inspirat si i-au provocat pe compozitori sa creeze in directii noi, sa regandeasca muzica in moduri contemporane si vizionare, conducand inovatia dincolo de taramul lor artistic. Dar muzica si-a pastrat intotdeauna radacinile puternice in istorie si traditie si a oferit un sanctuar si refugiu pentru nevoile emotionale si spirituale ale oamenilor. Este necesar un progres in intelegerea si consolidarea sinergiilor si potentialelor colaborarilor tehnologice si artistice ca sursa de descoperire si inovare”, spune Daniel Dorobantu.

Festivalul Timisoara Jazz va avea loc in perioada 10 – 12 noiembrie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...