Noutati :

Prelungiri la bulevardul Sudului, de la intersectia cu Iosif Bulbuca pana la Podeanu. In primavara incep lucrarile si la Pasajul Michelangelo

30 octombrie, 2012 - 04:00 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Specialistii din cadrul Primariei Timisoara au gasit o prima solutie pentru ocolirea traficului din zona Michelangelo, de indata ce acolo vor incepe lucrarile pentru realizarea pasajului subteran.

Tot anul viitor se va lucra si la un traseu alternativ, mai precis la prelungirea bulevardului Sudului, de la linia de cale ferata dezafectata, intersectia cu Iosif Bulbuca, pana la strada Podeanu. Se doreste astfel crearea unui traseu alternativ pana la strada Pestalozzi. Acesta nu este insa singurul proiect pentru descongestionarea traficului in zona odata ce vor incepe lucrarile la Michelangelo.

„Acum se lucreaza la proiect. O prima portiune va lega bulevardul Sudului de la intersectia cu Iosif Bulbuca si pana la strada Podeanu. Se va ocoli putin pentru a se ajunge pe Pestalozzi, va fi un traseu extrem de important. Proiectul in sine va fi mult mai mare, care va cuprinde inclusiv legarea strazii Musicescu de bulevardul Sudului, la intersectia cu strada Constantin Maresal Prezan, astfel incat se va putea traversa Musicescu pana pe Pestalozzi, iar de acolo pe malul Begai”, a declarat edilul-sef al Timisoarei.

Acest prim tronson, pe bulevardul Sudului – cu 4 benzi, cate 2 pe sens – va fi finalizat in 2013, dau asigurari reprezentantii Primariei Timisoara. In ceea ce priveste pasajul de la Michelangelo, un proiect de aproximativ 70 de milioane de lei, adica 15,7 milioane de euro, bani europeni, aflat la stadiul de licitatie, lucrarile la acesta vor incepe, cel mai probabil, in primavara anului viitor.

„Din primavara, cu certitudine, vor incepe lucrarile la Pasajul Michelangelo. Acum vine iarna, contractul va fi semnat in urmatoarele saptamani, dar nu putem incepe. Trebuie facute cai alternative”, a mai spus primarul Timisoarei.

In acelasi proiect este cuprinsa si reabilitarea podului Michelangelo de peste Bega, ce desparte Parcul Copiilor de Parcul Rozelor.

De asemenea, in paralel ar putea incepe lucrari de extindere la 2 strazi din campusul universitar, dar si construirea a 2 pasarele din sticla pentru studenti, care nu vor mai traversa strada pe la trecerile de pietoni, ci pe deasupra lor.

Pasajul subteran care se va amenaja in complex va face legatura intre bulevardele Vasile Parvan (Corneliu Coposu) si Pestalozzi. Acesta va avea 2 benzi, una pe un sens, iar alta pe celalalt sens. Intersectia va deveni una semaforizata, iar aproape toate strazile care duc in aceasta vor fi largite la cate 3 benzi. De-a lungul strazilor care duc spre intersectie se vor amenaja totodata si piste pentru biciclete, dar si trotuarele pentru pietoni. Cel mai mult va fi de lucru la podul Michelangelo, care se apropie de termenul de expirare. Acesta va trebui consolidat si ridicat de catre constructor, grinda cu grinda, asa ca, cel mai probabil, va fi inchis circulatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „specialistii din cadrul Primariei Timisoara”:ha,ha,ha,…specialistii.Poate D-l Director Bere?D-l Director Culita.Poate ceilalti „specialisti” lasati de Ciuhandu ,marele imaculat!Ma tot intreb :Robu se intreaba?