Noutati :

Prelungirea bulevardului Sudului peste strada Lidia, mana cereasca pentru proprietarii de terenuri din zona

21 februarie, 2014 - 01:26 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Necesitate de lux: prelungirea bulevardului Sudului pana la intersectia cu strada Gavril Musicescu, peste strada Lidia, ar fi mana cereasca pentru timisorenii care au terenuri in zona. 2 hectare sunt proprietate privata. Primaria are un studiu de fezabilitate inca de acum 4 ani, insa ar costa enorm de mult sa obtina terenurile, dezvaluie viceprimarul Traian Stoia.

Stoia spune ca oamenii care au terenuri in zona, pe aproape 2 hectare, refuza alte terenuri la schimb si vor bani de la Primarie ca sa-si cedeze pamantul. Exproprierea iese din discutie, precizeaza Traian Stoia.

Primaria Timisoara a primit foarte multe solicitari de la timisorenii care locuiesc in zona, pentru prelungirea bulevardului, intrucat s-ar usura accesul in cartierul de case dinspre Urseni.

„Aici apare urmatoarea problema, exista urmatoarea piedica: trebuiesc schimbate sau cumparate 2 hectare de teren. Din cate am retinut eu, oamenii nu doresc schimb, doresc vanzare si la vanzare pretul intotdeauna se duce foarte sus, avand in vedere faptul ca ei stiu ca Primaria are nevoie de acel teren pentru a rezolva o problema stringenta. Nu s-a renuntat la idee, dar cautam o solutie pentru a nu fi obligati sa cumparam, cautam o solutie pentru a face schimb de terenuri. E vorba de 2 hectare. Intr-un final va trebui sa facem treaba asta, ei stiu ca avem nevoie de acel teren”, a explicat viceprimarul Traian Stoia.

Intrebat de ce nu se face expropriere in interes public, Stoia a afirmat ca ar dura prea mult, iar statul ar impune si pretul pentru teren.

„Sunt mai multi proprietari, trebuie negociat. Parerea mea e ca se poate negocia, trebuie adusi oamenii la discutii”, a conchis Traian Stoia.

Anul trecut, Primaria Timisoara a reusit sa extinda bulevardul Sudului cu nici jumatate de kilometru, dupa ce a amenajat un traseu alternativ pe care timisorenii sa-l foloseasca odata cu inchiderea intersectiei Michelangelo, de la bulevardul Dr. Iosif Bulbuca spre strada Cerna.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. De ce nu se face expropriere, cum e si normal. E o idiotenie sa cumperi ceva la pret liber pentru utilitate publica, Sa ne spuna Stoia ce amici au terenuri acolo.

  • Eu am teren si nu s amic cu stoia ..ai vrea sa vin eu si sa iti confisc munk de o viata in numele asa zisei utilitati publice pe care vaz k o invoci..posibil sa fi stalinist …pe premiza nimik nu i al meu nik nu i tau..totu i al nostru ?

 2. Toate bune si frumoase, dar pe strada Maresal Constantin Prezan, fosta Lidia, sunt constructii facute (inclusiv vile) taman in locul unde se vrea sa se inceapa strada cea noua. Asadar?

 3. Sa se prelungeasca.
  De altfel primaria ar trebui sa cumpere acea casa de la intersectia Sudului cu Lidia, unde intoarce trolebuzul. Iar pe viitor, de preferat, cat mai apropiat sa se largeasca si sa se reamenajeze portiunea existenta din Sudului la cate doua benzi, trotuare, locuri de parcare, stati decente de transport in comun si de taxi. Spatiu este suficient acolo.

 4. Bani aruncati pe studiul de fezabilitate in 2009. De atunci nu au miscat un deget.
  Puteau sa exproprieze in interes public de atunci.

 5. Alo Primaria Giroc

  Si voi va laudadi la un moment dat ca veti continua acest bulevard de la str Musicescu pana in Giroc si pana pe malul Timisului

 6. Si cu prelungirea la nord cum ramane? Ca in studiul de fezabilitate trebuia sa mearga macar pana la Bd Eroilor de la Tisa. Si pe 4 benzi!

 7. Domnule Primar Robu

  Bulevardul Sudului se afla la doi pasi de casa dumneavoastra. Faceti-l macar pe asta!
  Pe portiunea actuala abia circula 2 masini una pe langa cealalta. Larrgiti-l si modernizati macar portiunea existenta la 4 benzi+ pista de biciclete ca loc exista. Si scoateti stalpul ala de curent din mijlocul lui acolo langa hotel Lido.