Preluarea de catre Consiliul Judetean Timis a pistei de biciclete de pe malul Begai, impotmolita la Cadastru

TIMISOARA. Administratia Bazinala de Apa Banat vrea sa o dea, Consiliul Judetean Timis vrea sa o ia. Cu toate acestea, momentan acest lucru este imposibil. Este vorba despre pista de biciclete, lunga de 37 de kilometri, care proneste de la Podul Modos din Timisoara si se termina la intrarea in Serbia, in directia Zrenjanin. Pista, amenajata cu bani europeni, se afla pe digul raului Bega.

CITESTE SI: Parcarea supraetajata, asteptata in plin centru, la Timisoara, ‘reprogramata’ pentru 2023. La parter vor fi magazine, iar mai sus un restaurant si sala de conferinte

Presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica spune ca sunt unele probleme la OCPI (Oficiul de Cadastru), astfel ca pista nu poate fi momentan intabulata.

Noi vrem sa o preluam, am inteles ca e o problema cu OCPI, ca cei de la Apele Romane nu pot sa o intabuleze. E o complicatie, ca este constructie pe constructie, pista peste dig. Dar trebuie sa rezolve cumva. Ei vor sa o cedeze, noi vrem sa o preluam, dar e aceasta chichita administrativa care trebuie depasita intr-un fel”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alin Nica.

Pista de biciclete are o lungime de 37 de kilometri pe teritoriul Romaniei si parcurge traseul de la Podul Modos, de la iesirea din Timisoara, spre Sanmihaiu Roman, si pana la granita cu Serbia. In continuare, pista isi urmeaza traseul inca 43 de kilometri, pe teritoriul Serbiei, pana la Zrenjanin.

Pista de biciclete a fost inaugurata in anul 2015, valoarea proiectului fiind 2,3 milioane de euro, bani europeni. In cadrul proiectului, au mai fost cumparate si 30 de biciclete care trebuie de asemenea preluate in cazul in care traseul va trece in administrarea Consiliului Judetean Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. stercalau cop spune:

    si cine verifica utilizarea pistei numai s=de catre biciclisti in tot judetul.ma bine data in administrarea comunelr pentru portiunea care trece prin hotarul comunei.