Noutati :

Pregatirile pentru conferinta Internationala Eco-Impuls, pe ultima suta de metri

3 octombrie, 2017 - 02:54 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Pregatirile pentru conferinta Internationala Eco-Impuls, cel mai important eveniment organizat anual de Fundatia Aquademica si societatea Aquatim, au intrat pe ultima suta de metri.

Peste 80 de persoane si-au anuntat pana acum participarea la a sasea editie a conferintei Eco-Impuls, care se va desfasura la Timisoara, in perioada 5-6 octombrie a.c.. Tema adusa in atentia publicului anul acesta de catre organizatori – Fundatia romano-germana Aquademica, Aquatim, Asociatia Romana a Apei – Comitetul Teritorial Vest si Universitatea Politehnica Timisoara este „Urbanism si infrastructura”.

Tema este una generoasa si de actualitate, care se adreseaza specialistilor din companiile de servicii publice, producatorilor de echipamente si materiale pentru infrastructura de apa si mediu, reprezentatilor mediului universitar, cercetatorilor etc. Lucrarile inscrise pe agenda conferintei vor prezenta noutati si rezultate din domeniul tehnologiilor moderne de potabilizare, respectiv de epurare, cum ar fi biofiltrarea sau nanotehnologiile, sisteme si solutii durabile pentru infrastructura urbana de mediu, sisteme inteligente de monitorizare a retelelor de utilitati si gestionarea bazelor de date urbane. Nu in ultimul rand, partenerii germani ai Fundatiei Aquademica vor prezenta experienta germana in gestionarea serviciilor publice si exemple de bune practici.

In paralel cu dezbaterile conferintei, este planificat si un eveniment foarte popular in randul personalului din exploatare al companiilor de apa din Romania, si anume concursul profesional “Stan Vidrighin”, dedicat instalatorilor. Organizatorii vin anul acesta cu noutati in probele de concurs, iar numarul de participanti este unul record, fiind inscrise echipe de la 15 companii de apa.

Manifestarile Eco-Impuls vor avea loc in incinta Statiei de epurare a apelor uzate Stan Vidrighin, din Timisoara, strada Pastorilor nr. 1. Detalii despre eveniment se gasesc pe site-ul conferintei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...