Noutati :

Pregatiri pentru Ziua Mortilor. Anuntul legat de vanzarea de coronite si lumanari la Timisoara

15 octombrie, 2017 - 09:18 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: UTILE
1

Comerciantii care vor sa vanda coronite, lumanari sau alte produse specifice Zilei Mortilor, trebuie sa isi depuna cererile pentru a le putea vinde pe strazile din apropierea cimitirelor sau in pietele din Timisoarei.

CITESTE SI: Accident filmat live intr-o intersectie din Timisoara. Video 

Vanzatorii trebuie sa depuna o cerere la Primaria Timisoara, intre 18 si 23 octombrie.

Cererea tip se poate completa la depunere la sediul primariei si va fi insotita de o copie a cartii de identitate, buletinului sau a actului de firma (Certificatul Unic de inregistrare).

Si in acest an, se mentine procedura de achitare a taxelor in momentul inregistrarii, fara posibilitatea de restituire a acestor taxe (de autorizare-69 de lei, taxa de ocupare a domeniului public 2 lei/mp/zi, contravaloarea imprimatului-6 lei).

Autorizarea se va face pentru urmatoarele locatii, cimitirele din : Calea Sagului, Calea Buziasului, Calea Lipovei, Eroilor, Rusu Sirianu, Stuparilor, in perioada 30 octombrie-1 noiembrie 2017.

CITESTE SI: Curg rauri de lacrimi. A fost gasit si trupul fetitei de 3 ani inecata in Dunare, dupa ce masina in care se afla impreuna cu parintii si un frate s-a prabusit in apa 

Vanzatorii au obligatia de a detine, la locul de vanzare, Avizul pentru desfasurarea comertului stradal, eliberat de Primarie, dovada achitarii taxei de ocupare a domeniului public-in original, documentul de identitate al vanzatorului care sa coincida cu identitatea persoanei mentionate in aviz.

De asemenea, comerciantii au obligatia salubrizarii in permanenta a amplasamentului, altfel li se retrage avizul. Masura de retragere a avizului se aplica si in cazul in care se cedeaza dreptul de folosinta pentru amplasament, caz in care se vor aplica si sanctiuni.

Iar in aceasta perioada, vor fi luate si masuri pentru ca activitatea comerciala sa nu perturbe circulatia pietonala din cimitire.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Apropo „ziua mortilor”. „Sarbatoare Catolica” (*zi libera 1 noe. in multe tari predominant catolice. Dar poate odata se vor clarifica denumirile celor DOUA zile consecutive:
    1 noembrie Ziua Tuturor Sfintilor
    2 noembrie Ziua Mortilor.
    (cu denumiri consacrate in germana, slovaca, poloneza, maghiara s.a.).
    Istoria este putin mai lunga si nu doresc sa o detaliez (vezi pe internet, ptr o prima informare)