Noutati :

Pregatiri pentru Ziua Mortilor. Anuntul legat de vanzarea de coronite si lumanari la Timisoara

20 octombrie, 2018 - 11:47 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: UTILE
1

TIMISOARA. Comerciantii care vor sa vanda coronite, lumanari sau alte produse specifice Zilei Mortilor, trebuie sa isi depuna cererile pentru a le putea vinde pe strazile din apropierea cimitirelor sau in pietele din Timisoarei.

CITESTE SI: Sediul PNL din Timisoara risca taxa pe paragina. Cand ar putea fi reabilitata cea mai frumoasa cladire din Piata Unirii 

Vanzatorii trebuie sa depuna o cerere la Primaria Timisoara, intre 22 si 26 octombrie.

Cererea tip se poate completa la depunere la sediul primariei si va fi insotita de o copie a cartii de identitate, buletinului sau a actului de firma (Certificatul Unic de inregistrare).

Si in acest an, se mentine procedura de achitare a taxelor in momentul inregistrarii, fara posibilitatea de restituire a acestor taxe (de autorizarei, de ocupare a domeniului public 2 lei/mp/zi, contravaloarea imprimatului).

Autorizarea se va face pentru urmatoarele locatii, cimitirele din : Calea Sagului, Calea Buziasului, Calea Lipovei, Eroilor, Rusu Sirianu, Stuparilor, in perioada 30 octombrie-1 noiembrie 2017.

Vanzatorii au obligatia de a detine, la locul de vanzare, Avizul pentru desfasurarea comertului stradal, eliberat de Primarie, dovada achitarii taxei de ocupare a domeniului public-in original, documentul de identitate al vanzatorului care sa coincida cu identitatea persoanei mentionate in aviz.

De asemenea, comerciantii au obligatia salubrizarii in permanenta a amplasamentului, altfel li se retrage avizul. Masura de retragere a avizului se aplica si in cazul in care se cedeaza dreptul de folosinta pentru amplasament, caz in care se vor aplica si sanctiuni.

Iar in aceasta perioada, vor fi luate si masuri pentru ca activitatea comerciala sa nu perturbe circulatia pietonala din cimitire.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1 Noembrie este Ziua de Pomenire a Tuturor Sfintilor , acei care nu au data de comemorare bine precizata in calendar.
    2 Noembrie este Ziua Mortilor, amintire la cei care ne-au fost dragi si au trecut in nefiinta.
    Este o sarbatoare Catolica (in multe zone ale Romaniei nici nu este cunoscuta) si in aceste zile Cimitirele se „infrumuseteaza” cu florile, coroanele lumanarile depuse la mormintele celor dragi. Cei care sunt departe mormintele celor dragi merg la cimitirul cel mai apropiat si depun flori si aprind o lumanare la Crucea din cimitir dedicata (si) acestei comemorari.