Pregatiri pentru sluljba de Boboteaza, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara. Surpriza anul acesta pentru credinciosi

TIMISOARA. Si anul acesta, la Catedrala Mitropolitana din Timsoara sunt asteptati mii de credinciosi, la slujba de Boboteaza. Anul acesta, peste 3.000 de litri de apa vor fi sfintiti si impartiti timisorenilor, dupa serviciul religios din 6 ianuarie.

CITESTE SI: Spitale noi in Timisoara. Trei cladiri nou-noute in care urmeaza sa fie tratati pacientii din intreaga regiune 

„Avem anul acesta mai multa apa sfintita, pentru ca se asteapta ca vremea sa fie frumoasa si atunci cu siguranta numarul credinciosilor ce vor veni la slujba va fi mai mare. Anul trecut am impartit apa inauntru si am dat peste 1500 de litri. Acum vor avea peste 3.000. Doar in fata vom avea doua butoaie, in total peste 2.000 de litri, plus ce avem si in lateral. Va fi ca in anii trecuti, se va imparti apa sfintita in locurile deja cunoscute”, a spus parintele Gelu Goanta, administratorul Catedralei Mitropolitane din Timisoara.

Ca in fiecare an, butoaiele cu apa sfintita vor fi asezate in sase locuri la Catedrala: la intrarea principala si la iesirile laterale. Ziua de Boboteaza va incepe cu Utrenia, savarsita de la ora 8.00, urmata, de la 9.30, de Liturghia Arhiereasca.

CITESTE SI: Doua bulevarde mari din Timisoara isi schimba infatisarea. Cum vor arata din 2018 

In 6 ianuarie, credinciosii praznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza, asa cum este cunoscuta sarbatoarea in popor, zi care aminteste de botezul pe care l-a primit Iisus Hristos in apa Iordanului, de la Inaintemergatorul Ioan.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.